REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį  Žirnių gatvėje, netoli Vilniaus oro uosto esančioje statybų aikštelėje,  į žemę įkasta „Ikea“ kapsulė. Ji simbolizuoja oficialią didžiausio Baltijos šalyse prekybos komplekso pamatų klojimo pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos centras yra statomas islandų kompanijos „Felit“, kuri įsigijo šio tinklo franšizę iš švedų baldų milžinės „Ikea“. Planuojama, kad statybos bus baigtos per metus ir jau kitų metų vasarą (liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje)  atvers duris pirkėjams.

REKLAMA

Oficialiai paskelbta, kad šio projekto investicijos sieks daugiau kaip 100 mln. eurų (370 mln. litų). Centras apims 26 tūkst. kv. m. ir sukurs 200 darbo vietų.

„Iki“ statybos Vilniuje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)„Ikea“ statybos Vilniuje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Oficialios ceremonijos metu Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas kartu su „Felit“ vadovu Sigurduru Palmasonu į pamatus įmūrijo kapsulę, kurioje sudėjo USB atmintinę su detaliais centro planais ir filmu apie Vilnių, smėlio laikrodį ir naujausią 2013 m. „Ikea“ katalogą.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki“ statybos Vilniuje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)„Ikea“ statybos Vilniuje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

A. Zuokas teigė, kad tokia investicija miestui yra labai didelė ir svarbi. Vilnius yra keturių užsienio miestų sankirtoje, todėl apsipirkti į „Ikea“ atvyks ir kaimyninių šalių gyventojai.

„Anksčiau čia buvo daug metalinių garažų, daug šiukšlių, senų padangų ir visa kita. Dabar,  leidžiantis iš Vilniaus oro uosto, nebematysime šio baisaus vaizdo. Kitas svarbus dalykas, kurį supranta ir „Ikea“, kad aplink Vilnių 300 km spinduliu gyvena 16 mln. gyventojų, yra keturios sostinės –  Vilnius, Ryga, Minskas ir Kaliningradas. Todėl „Ikea“ žiūri į regioną, ne vien tiktai gyventojų skaičių mieste. Būtent šie elementai lėmė, kad Vilnius yra pirmoji vieta, kur statomas jų prekybos centras“, - sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki“ statybos Vilniuje (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)„Ikea“ statybos Vilniuje/ A. Zuokas kartu su S. Palmasonu  (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Vilnius, savo ruožtu, tam, kad „Ikea“ ateitų į Lietuvą, įsipareigojo nutiesti aplinkelį link Vilniaus oro uosto. Jo kaina, mero teigimu, – 47 mln. litų. Aplinkelio nutiesimas planuojamas pabaigti iki kitų metų vasaros, jo statybos bus finansuojamos iš Europos Sąjungos lėšų.

„Felit“ vadovas S. Palmasonas tvirtino, kad Vilniaus „Ikea“ bus konkurencinga ir lietuviams nebereikės baldų važiuoti pirkti į Lenkiją, kurioje jau veikia „Ikea“ parduotuvė.

„Ikea“ tinklas visame pasaulyje turi 338 parduotuves.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų