REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio pabaigoje Baltarusijoje vykusiame pasaulio medkirčių čempionate Lietuvos atstovas Romas Balčiūnas bendroje asmeninėje įskaitoje iš šimto vienuolikos dalyvių užėmė šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai aukščiausias iki šiol šalies medkirčių pasiekimas pasaulio čempionatuose. Prizinę - trečiąją vietą - trisdešimtą kartą surengtame čempionate taip pat užėmė Lietuvą jaunių varžybose atstovavęs Panevėžio miškų urėdijos darbuotojas Gediminas Stasiūnas. Tarp geriausių jis buvo kombinuotojo pjaustymo rungtyje.

REKLAMA

„Lietuvių pasirodymas šių metų čempionate tikrai džiuginantis“, - teigia čempionatą stebėjęs medkirčių varžybų specialistas ir „Husqvarna“ serviso vadovas Baltijos šalyse Aidas Lebeda, - „Tai jog Romas Balčiūnas pateko į geriausių pasaulio medkirčių dešimtuką yra didelis pasiekimas, nes taškų skirtumai jame yra labai nedideli, o nuo prizinių vietų mūsų šalies atstovą skyrė tikrai nedaug“.

Pasaulio medkirčių čempionatas (nuotr. Organizatorių)Pasaulio medkirčių čempionatas (nuotr. Organizatorių)

„Visos rungtys tokio lygio čempionate yra nelengvos, bet turbūt sunkiausia yra susitvarkyti su slegiančia įtampa“, - po čempionato kalbėjo aukščiausią rezultatą iš Lietuvos atstovų pasaulio medkirčių čempionatuose pasiekęs Kupiškio miškų urėdijos darbuotojas Romas Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos medkirčių čempionas patikino, kad po dviejų metų Šveicarijoje vyksiančiame čempionate bandys pasiekti dar aukštesnių rezultatų.

Komandinėje įskaitoje Lietuva, kurią taip pat atstovavo Povilas Penkaitis bei Gintaras Karpavičius, tarp 28 komandų užėmė 11 vietą.

Lietuvos medkirčių komandos trenerio pasaulio čempionate Arūno Jurkonio teigimu, pasiekti geresnių komandinių rezultatų mūsų šalies medkirčiams sutrukdė klaidos paskutinėje, šakų genėjimo rungtyje.

„Kelios esminės klaidos šakų genėjimo rungtyje, už kurias mūsų medkirčiams buvo skirta net 140 baudos taškų, užkirto kelią komandai iškovoti aukštesnę vietą“, - teigia A. Jurkonis, - „Po keturių rungčių komanda bendroje įskaitoje buvo pakilusi į septintąją vietą, tad jei ne klaidos čempionato pabaigoje, Lietuva būtų pirmajame dešimtuke ir tarp komandų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romas Balčiūnas (nuotr. Organizatorių)Romas Balčiūnas (nuotr. Organizatorių)

Vis dėlto komandos pasirodymą A. Jurkonis vertina labai gerai ir mano, kad komandos narių noras toliau treniruotis ir dirbti ateityje leidžia tikėtis dar aukštesnių pasiekimų.

„Komandos nariai savo iniciatyva įsirenginėja treniruočių aikšteles prie namų ir savarankiškai tobulina įgūdžius“, - teigia A. Jurkonis, - „Šios treniruotės ir noras tobulėti duoda rezultatų – nuo 2004 metų, kuomet Lietuva po pertraukos pradėjo dalyvauti pasaulio čempionatuose, komandos rezultatai tik gerėja“.

REKLAMA

Pirmąją vietą ir aukso medalį bendroje asmeninėje įskaitoje šiemet pasaulio čempionate iškovojo Rusijos atstovas Aleksandras Sokolovas, antroji vieta atiteko suomiui Peramakiui Jukka, o ant trečiojo nugalėtojų pakilos laiptelio užkopė šveicaras Ursas Amstutzas. Komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė Suomija.

Visi pirmas keturias vietas užėmę medkirčiai varžybose naudojo tokio paties „Husqvarna 576 XP“ modelio pjūklus, kaip ir Romas Balčiūnas bei kiti Lietuvos komandos nariai.

Pasaulio medkirčių čempionatas yra rengiamas nuo 1970 metų. Jį kas dvejus metus vis kitoje šalyje organizuoja Tarptautinė medkirčių čempionatų asociacija. Šiemet čempionate dalyvavo medkirčiai iš dvidešimt aštuonių šalių, o jų varžybas stebėjo maždaug trys su puse tūkstančio žiūrovų.

Čempionato metu medkirčių meistriškumas, greitumas bei tikslumas yra vertinamas penkiose rungtyse suaugusiųjų bei jaunių varžybose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų