REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011–2012 m. atlyginimai daugiausia augo viduriniosios grandies vadovams ir specialistams, mažiausiai – aukščiausiojo lygio vadovams ir jaunesniesiems specialistams bei darbininkiškų profesijų atstovams, rodo  „Hay Group“ atliktas tyrimas. Tyrimo duomenimis, 68 proc. Lietuvos įmonių atlyginimus vidutiniškai kėlė 2,8 proc., 32 proc. įmonių darbininkų atlyginimų nekoregavo.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniau atlyginimai buvo keičiami farmacijos, technologijų kompanijose, rečiau jie kito statybų ir mažmeninės prekybos sektoriuose.

REKLAMA

„Atlyginimų pakėlimu galėjo pasidžiaugti toli gražu ne kiekvienas darbuotojas. Tyrimas rodo, kad atlyginimas buvo keliamas vidutiniškai kas antram darbuotojui“, – spaudos konferencijoje teigė „Hay Group“ generalinė direktorė Baltijos šalims Neda Songin.

Anot jos, Lietuvos darbdaviai vis dar susiduria su gerų, kvalifikuotų darbuotojų trūkumu, todėl suradę tinkamą specialistą, pasiruošę jam sumokėti gerą atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, tyrimo duomenimis, dosniau atlyginimus  per 2011 m. balandį – 2012 m. balandį didino lietuviško kapitalo įmonės. Tai, anot N. Songin,  lėmė lietuviško kapitalo įmonių drastiškas atlyginimų mažinimas sunkmečiu, todėl ekonomikai atsigaunant, jie buvo priversti greičiau vytis tarptautinio kapitalo įmones, kurios ir sunkmečiu vengė itin karpyti savo darbuotojų atlygius.

„Darbuotojų kokybės faktorius bus pagrindinis veiksnys, įmonėms svarstant didinti savo darbuotojų atlyginimus ateityje“, – prognozavo N. Songin.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonės laikosi atsargaus scenarijaus, todėl ir kitąmet vargu, ar galima tikėtis didesnio atlyginimų kilimo nei šiemet.

67 proc. įmonių teigia, kad kitąmet galimai kels atlyginimus 2,5 proc., iš kurių didžiausia dalis bus skirta vidurinės grandies  vadovų ir specialistų atlyginimams.

„Išsipildžius prognozėms ir infliacijai 2013 m. ūgtelėjus iki 2,8 proc., realių pajamų padidėjimą pajust tikrai ne kiekvienas“, – sakė N. Songin.

Jai antrino ir „Hay Group“ Produktų ir paslaugų vadovas Baltijos šalims Eligijus Kajieta, teigdamas, kad ateityje realaus atlyginimų kilimo tikėtis neverta. Jie galimai kils, bet tik patiems geriausiems, aukščiausią pridėtinę vertę įmonei sukuriantiems darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų