REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keli mūsų skaitytojų laiškai, trumpa žinutė kelionių organizatoriaus puslapyje – tiek naujienų per pastarąsias 18 valandų pasiekė Makalius.lt komandą, o Grupinis.lt portalo vadovai mus patikino, kad pinigai visiems klientams bus grąžinti per 3 dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Du lėktuvus (349 paketus) į Turkiją per vieną lietuvišką grupinių pirkimų portalą pardavusi bendrovė „Filiz Tour“ rugsėjo mėnesio kelionėms (rugsėjo 19 ir 26 dienos išvykimams) pasiūlė išties pasakiškas sąlygas – skrydis, pervežimas ir 7 naktys neseniai duris atvėrusiame 5* viešbutyje „Kusadasi Golf & SPA Resort“ arba „Venosa Beach Resort&Spa“ su maitinimu ir vietiniais alkoholiniais gėrimais kainavo vos 1599-1649  litus su visais mokesčiais. Tokios kainos nė vienas iš dviejų Lietuvos kelionių organizatorių pasiūlyti pusantro šimto žmonių tikrai nebūtų galėjęs.

REKLAMA

Pusketvirto šimto kuponų nusipirkę lietuviai mūsų komandos dar prieš mėnesį teiravosi apie šio kelionių organizatoriaus patikimumą, kainos ir kokybės santykį, prašė patarimo – pirkti kelionę, ar ne. Deja, mes bijojome kažką komentuoti, nes jokių žinių, apart to, kad „Filiz tour“ jau organizavo kelis tokius pat pasiūlymus lenkų grupiniuose portaluose („Groupon.pl“), neturėjome.

Sujudimas dėl kelionių organizatoriaus bankroto prasidėjo „Facebook“ socialiniame tinkle, „Filiz tour“ gerbėjų puslapyje, kur rugpjūčio 12 dieną žmonės klausė, kada organizatorius bankrutuoja. Atsakymas buvo vienas – ŠIANDIEN. Po šių žinučių, www.filiztour.com puslapyje lenkų kalba pasirodė plaukianti žinutė:

REKLAMA
REKLAMA

Gerbiami klientai, turizmo biuro „Filiz“ valdyba atsiprašo bendrovės klientų už nepatogumus ir nesugebėjimą patenkinti klientų svajones dėl bendrovės bankroto. Pasirašo Anif Miteva.

Lenkijos naujienų portalai vakar jau pranešė apie bankrotą. Straipsniuose minimas nukentėjusiųjų skaičius – 1500 klientų. Taip pat pranešama, kad bendrovė apsidraudusi dviejose draudimo bendrovėse, draudimo suma kartu sudėjus siekia beveik 400 000 zlotų.

Makalius.lt žemiau pateikia grupinių pardavimų portalo „Grupinis.lt“ laišką visiems skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar mūsų šaltiniai Lenkijoje informavo, kad Grupinis.lt portale reklamuotos poilsinės kelionės į Turkiją organizatorius „Filiz Tour“ (FILIZ sp. zo.o) bankrutavo ir suplanuotų poilsinių kelionių į Turkiją nevykdys nei iš Varšuvos, nei iš Vilniaus.

„Nei  portalas Grupinis.lt, nei jį valdanti bendrovė formaliai nėra ir negali būti atsakingos už trečiųjų šalių veiksmus – šiuo atveju kelionę organizavo ir vartotojų sumokėtus už kelionę pinigus pasisavino „Filiz Tour“. Tačiau nukentėjo mūsų portalo vartotojai, o jie mums yra daug svarbesni nei formalumai.  Todėl mes nusprendėme savo sąskaita operatyviai grąžinti visus Lietuvos vartotojų „Filiz Tour“ bendrovei už kelionę sumokėtus pinigus ir tik po to patys teiksime ieškinį bankrutavusiai „Filiz Tour“ bendrovei dėl nuostolių atlyginimo“, – pažymėjo „Cherry Media Group“ generalinis direktorius Aldas Kirvaitis.

REKLAMA

Grupinis.lt komanda intensyviai dirba ir jau iki šios dienos pabaigos visiems iš „Filiz Tour“ kelionę įsigijusiems vartotojams bus išsiųsti pranešimai, kuriuose bus nurodyta, kaip užpildyti ir kur pateikti paraiškas dėl pinigų grąžinimo. Paraiškos bus priimamos nuo rytdienos, o pinigai į vartotojų banko sąskaitas bus gražinti per tris dienas po paraiškos gavimo.

Portalą Grupinis.lt valdanti „Cherry Media“ dirba su daugiau nei 7 tūkstančiais paslaugas teikiančių partnerių visose trijose Baltijos šalyse, bendrovės planuojama šių metų pardavimų apyvarta sieks 90–100 mln. Lt. Tai yra pirmas atvejis, kai mūsų portale savo paslaugas reklamavęs kelionių organizatorius nesugebėjo įvykdyti savo įsipareigojimų dėl vartotojų įsigytos kelionės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų