REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bendrovė „Fujifilm“ pristatė naują neveidrodinį fotoaparatą su keičiamais objektyvais – „X-E1„. Fotoaparatas turi 16 mln. raiškos taškų „APS-C X-Trans CMOS“ jutiklį, „EXR Pro“ procesorių, aukščiausios klasės OLED elektroninį vaizdo ieškiklį, integruotą blykstą, galimybę filmuoti „Full HD„ raiška ir „X“ jungtį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, „X-Trans CMOS“ jutiklis pasižymi raiška, metančia iššūkį net ir pilno kadro vaizdo jutikliui. Taip esą yra dėl to, kad dėl naujojo spalvų filtro taškų išdėstymo jutikliui nebereikia mažo pralaidumo optinio filtro. Šis filtras iki šiol buvo būtinas siekiant išvengti „moire“ efekto ir spalvų iškraipymo, tačiau jis taip pat mažino raišką.

REKLAMA

„Fujifilm“ sukūrė naująjį spalvų filtrą, kuriam būdingas atsitiktinis taškų išdėstymas. RGB taškai yra atsitiktinai išdėstyti 6x6 rinkiniais. Šiuo būdu yra pašalinama pagrindinė, įprastiniam išdėstymui būdinga „moire“ efekto ir spalvų iškraipymo problema, atsirandanti fotografuojant juosteles ar kitus pasikartojančius elementus. R, G ir B taškų išdėstymas kiekvienoje vertikalioje ir horizontalioje eilėje labai sumažina neteisingų spalvų atsiradimą ir suteikia geresnį spalvų atkūrimą. „X-Trans CMOS“ jutiklio galimybes sustiprina naujasis „EXR Pro“ procesorius, suteikiantis didelio greičio ir aukšto tikslumo vaizdo apdorojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Fujifilm X-E1“ išsiskiria patogiu dydžiu ir greitesniu automatiniu fokusavimu, sakoma „Fujifilm“ pranešime. Tvirto ir subtilaus dizaino korpuso viršus ir priekis dengti magnio lydiniu. Fotoaparatas, kurio rinkoje laukiama jau šiais metais, bus dviejų spalvų variantų: sidabrinis – ieškantiems retro stiliaus; ir solidžios juodos spalvos – fotografams, siekiantiems neatkreipti papildomo dėmesio. „X-E1“ būdamas tokio paties dydžio, kaip ir „Fujifilm X100“, yra labai kompaktiškas ir lengvas (be objektyvo – vos 350 g). Papildoma rankena leidžia patogiai laikyti „X-E1“, o centre esanti „X“ jungtis tolygiai paskirsto fotoaparato ir objektyvo svorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad klasikinis dizainas suderintas su intuityviu valdymu. Kaip ir kituose „X“ klasės modeliuose, tekstūrinis režimų ratukų kraštų paviršius padeda sklandžiai reguliuoti nustatymus. Patogu kaire ranka sukti diafragmos žiedą ir kartu, dešine ranka valdyti užrakto ir ekspozicijos kompensavimo mygtukus, esančius fotoaparato viršutinėje dalyje. Tokiu būdu nustatymai gali būti keičiami neatitraukus akies nuo vaizdo ieškiklio. Fotografuojant dažnai naudojamos funkcijos gali būti pasirinktos Fn mygtuku.

Fotoaparate yra integruota blykstė. TTL matavimo sistemos naudojimas leidžia fotografuoti arti esančius objektus automatiškai parenkant atitinkamą šviesumo lygį. „X-E1" naudoja ličio jonų akumuliatorių ir vieno įkrovimo metu gali padaryti apie 350 nuotraukų.

„X-E1„ naudoja didelės raiškos labai šviesų 2,36 mln. taškų OLED elektroninį vaizdo ieškiklį. Jis susideda iš dviejų stiklinių elementų ir vieno dvigubo asferinio elemento.  Dėl „X“ jungties šis fotoaparatas suderinamas su trimis jau anksčiau pristatytais „XF“ objektyvais („XF18mmF2 R“, „XF 35mmF1.4 R“ ir „XF60mmF2.4 R Macro“), dviem šiuo metu pristatomais („XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS“ ir „XF14mm F2.8 R") ir dar 5 objektyvais, kurie bus pristatyti 2013 metais. Naudojant papildomą „M“ objektyvų jungtį fotoaparatas „X-E1“ yra suderinamas su įvairiausiais „M“ tipo objektyvais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų