REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmus šešis šių metų mėnesius gauta daugiau kaip 1000 pareiškimų dėl dingusių žmonių.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius gauta daugiau kaip 1000 pareiškimų dėl dingusių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai surado 922 žmones. Keliasdešimt žmonių tapo nusikaltimo aukomis, kiti pasiklydo ar pabėgo.

REKLAMA

Policijos departamentas praneša, jog pastaruoju metu policijos įstaigos gauna vis daugiau pranešimų apie be žinios dingusius žmones. Dažniausi, anot pareigūnų,  įvykiai susiję su žmonių pasiklydimais grybaujant, kai pasiklysta senyvo amžiaus asmenys.

Žmonės miške išsenka, silpsta jų fizinės jėgos. Negaunant vandens ir maisto, gali kilti didelių sveikatos problemų ar net ištikti mirtis. Pasitaiko, kad pasiklydę asmenys nutolsta po keliasdešimt kilometrų, ieškodami kelio pasimeta ir priima nelogiškus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai prašo žmonių pasirūpinti savo artimaisiais ir pataria grybauti tik žinomose vietovėse, į mišką eiti ne po vieną, neišleisti vieniems kitų iš akių. Jeigu jau išleidžiate į mišką vienus vaikus ar senyvo amžiaus asmenis, priminkite, kad jie elgtųsi atsakingai, nerizikuotų, nenuklystų toli nuo namų, ypač dideliuose miškuose.

Gavus pranešimą apie dingusius asmenis pareigūnai telkia dideles pajėgas, esant reikalui pasitelkiami ir kitų institucijų pareigūnai su jų turima technika. Taip eikvojami pareigūnų resursai, bet skaudžiausia, kai tokie neatsakingi veiksmai baigiasi skaudžiomis nelaimėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai viena moteris klaidžiojo Labanoro miške beveik penkias valandas, kol ją surado draugai.

Einant grybauti į nepažįstamus miškus būtina nelikti vienam ir žinoti, kur yra artimiausias kelias, turėti orientyrą.

Pareigūnų teigimu, nemažai žmonių tampa artimųjų smurto aukomis. Prieš kelias dienas Šakių rajono policija rado nužudyto vyriškio kūną malkinėje, kur jį paslėpė sugyventinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų