REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobiliai išmeta maždaug 40 proc. anglies monoksido emisijų. Kinijos prekybos ministerijos duomenimis, šalis jau tapo didžiausia automobilių rinka, kurios keliais rieda per 500 mln. automobilių. Todėl Kinijos aplinkos apsaugos fondas sumanė projektą, skatinantį kiekvieną susimąstyti apie savo indelį į aplinkosaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal menininko Jody Xiong sumanymą pėsčiųjų perėjos buvo užklotos milžiniška drobe, kurioje nutapytas didžiulis belapis medis.

REKLAMA

Iš abiejų perėjos pusių, šalia šviesoforų, menininko komanda patiesė kempines, įmirkytas žaliuose dažuose. Dažai – lengvai nusiplaunantys ir greitai džiūstantis. Todėl kai pėstieji kerta perėją – žaliais batais jie nuspalvina belapį medį. Kiekvienas pėdos atspaudas – mano menininkai – prideda belapiui medžiui lapą, o praeiviams taip sudaroma galimybė matyti, kaip jų pastangomis aplinka – tiesiogine ir perkeltine prasme – tampa žalesnė.

Šiuo metu „Žaliųjų perėjų projektas“ vykdomas 7 pagrindinėse Šanchajaus gatvėse, vėliau planuojama jį išplėsti dar į 15 Kinijos miestų (132 perėjose). Vėliau drobės bus eksponuojamos Šanchajaus „Da Art“ muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų