REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nokia“ ir „Microsoft“ trečiadienį pristato sunkumus patiriančios mobiliųjų telefonų gamintojos patį galingiausią išmanųjį telefoną. Tai gali būti paskutinis įmonės bandymas atgauti prarastą rinkos dalį iš „Apple“, „Samsung“ ir „Google“, rašo „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

„Microsoft“ ir „Nokia“ tikisi, kad naujoji „Lumia“ taps potencialiu ginklų kylančiame mobiliųjų telefonų industrijos karuose.

REKLAMA

„Google Motorola Mobility“ taip pat trečiadienį pristato savo naujausią išmanųjį telefoną, o „Amazon“ parodys naujas „Kindle Fire“ planšetes ketvirtadienį. Tuo tarpu „Apple“ savo naujausią „iPhone“ turėtų pristatyti rugsėjo 12 dieną. „Samsung Electronics“ sako, kad žada pradėti prekyba savo „Windows“ telefonu kito mėnesio pradžioje.

„Lumia 920" bus mažesnė nei „Lumia 820" ir veiks su naujausia „Windows Phone“ operacine sistema, kuri, kaip tikisi „Microsoft“, taps „Apple iOS“ ir „Google Android“ varžove. Jei naujasis telefonas nepatiks vartotojams, tai gali reikšti galą nuostolių patiriančiai „Nokia“ ir suduoti stiprų smūgį „Microsoft“ pastangoms įžengti į rinką.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia daugiau prietaisų su labiau išsiskiriančiomis ypatybėmis. Reikia „oho“ prietaiso“, - sako analitikas Hannu Rauhala iš „Phjola“ banko, kuris antradienį patarė mažinti turimas „Nokia“ akcijas.

Ant kortos daug pastačiusios yra tiek „Nokia“, tiek „Microsoft“.

„Windows“ telefonai kol kas užėmė tik 3,7 proc. globalios išmaniųjų telefonų rinkos. „Android“ turi 68 proc., o „Apple“ – 17 proc. rinkos dalies.

Sėkmingi „Lumia“ pardavimai gali įtikinti daugiau telefonų gamintojų rinktis „Windows Phone 8" programinę įrangą, kuri žada būti greitesnė bei turėti pritaikomą pradžios ekraną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalinės „Windows Phone“ sėkmės priežastis yra ta, kad ji palaiko tik apie 100 tūkst. programėlių, palyginti su apie 500 tūkst. programėlių skirtų „Android“ ir „iPhone“.

Be to, yra tokių programų kaip „iTunes“ ir „iCloud“, kurios tarpusavy sąveikauja su „iPhone“. Tai taip pat atgraso nuo firmos keitimo.

Benas Woodas iš „CCS Insight“ tyrimų firmos teigia, kad žmonės jau yra daug investavę į programėles ir turinį „Apple“ ir „Google“ sistemose, dėl to keisti platformas norima mažiau.

Naujoji „Windows“ telefonų sistema yra panaši į „Windows 8" darbalaukio ir planšetinių kompiuterių sistemą, kuri pasirodys spalio 26 d. Taip kūrėjams bus lengviau vystyti programėles visai platformai.

REKLAMA

Tačiau tarp asmeninių kompiuterių naudotojų „Windows“ operacinė sistema toli gražu nėra populiari.

„Vartotojų santykį su „Windows“ prekės ženklu apibrėžė asmeninių kompiuterių vartojimas. Nors „Windows 8" padės, tačiau dar reiks daug padaryti pereinant į mobiliuosius įrenginius, kad būtų įveikti istoriniai prietarai“, - sako B. Woodas.

Tačiau naujoji „Lumia“ galėtų gauti naudos iš tolimesnio „Blackberry“ nuosmukio bei pastarojo teisinio smūgio „Android“ operacinei sistemai.

Kalifornijoje teisėjas pripažino, kad kai kurie gerai pardavinėjami „Samsung“ „Android“ telefonai nukopijavo „iPhone“ bruožus, kas gali lemti importo apribojimus ir priversti gamintojus daugiau naudoti „Windows“ telefonus.

Tačiau tam, kad „Nokia“ ir „Microsoft“ galėtų išnaudoti šią galimybę, jos pirma turės pelnyti vartotojų prielankumą, kurie iki šiol parodė nedaug susižavėjimo išmaniaisiais telefonais su „Windows“ operacine sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų