REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, rugsėjo 9 d., sostinėje startuos viena didžiausių lengvosios atletikos švenčių Lietuvoje –Vilniaus maratonas. Jau devintą kartą vykstančiose varžybose laukiamas rekordinis skaičiaus dalyvių – į sostinės gatves išbėgs per 4 tūkst. bėgikų iš trisdešimt pasaulio šalių. Daugelis šiek tiek didesnę patirtį turinčių sportininkų linkę prieš bėgimą naują trasą įveikti mintyse. Taip pat, kalbėdami apie ilgų nuotolių specifiką, sportininkai pažymi, kad mintyse visuomet užbėga bent keletą kilometrų į priekį.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias sąlygas treniruotėms prieš artėjantį Vilniaus maratoną turi sostinės gyventojai, kuriems tereikia paimti į rankas organizatorių pateiktą trasos žemėlapį ir eiti, bėgti ar važiuoti dviračiu sekant posūkius. Tiems dalyviams, kurie tokios galimybės neturi, Balsas.lt parengė trumpą pažintinę kelionę su nuotraukomis, kuriose įamžintos būsimos kilometražą žyminčios gairės ir lengvai atpažįstami objektai.

REKLAMA

Mūsų taikytos atstumo matavimo metodikos ‒ naudojantis elektroniniu dviračio spidometru ‒ tikslumas nėra šimtaprocentinis, taip pat trajektorijos, kuriomis įveikėme trasą šiek tiek skiriasi nuo tų linijų, kuriomis ją brėžė organizatoriai, todėl paklaida neišvengiama. Kalbant apie trasos aplinką ir dangą, kuria teks bėgti maratono dalyviams, galima konstatuoti faktą, kad sąlygos – labai įvairios.

Asfalto dangos kokybė visoje 10 km 549 m distancijoje labai nevienoda, taip pat nemažą jos dalį sudaro ir grindinys. Trasoje net keturi tiltai, be to pradedant nuo trečio kilometro Žvėryno mikrorajone bėgikams teks pratintis prie siaurų gatvelių, kurios jų lauks ir senamiestyje bei Užupyje. Kaip pastebėjo vienas iš šiose varžybose pirmą kartą dalyvausiančių būsimų visos maratono distancijos (42,195 km) bėgikų, nuo dalyvavimo Vilniaus maratone daugumą lengvosios atletikos elito atstovų atbaido būtent nevienodos kokybės sostinės trasos danga.

Taip pat skaitykite:

D. Lobačevskė: Vilniaus maratonas man – lyg talismanas

Vilniaus maratono organizatoriai tikisi sulaukti iki 5 tūkst. dalyvių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų