REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuva visais laikais garsėjo ne tik krepšininkais, bet ir operos solistais, o garsiausiu ir labiausiai išgarsinusiu Tėvynę laikomas legendinis tenoras Virgilijus Noreika. Šiais metais jam sukaks 77 metai, iš kurių 55-eri praleisti profesionalioje scenoje.

Lietuva visais laikais garsėjo ne tik krepšininkais, bet ir operos solistais, o garsiausiu ir labiausiai išgarsinusiu Tėvynę laikomas legendinis tenoras Virgilijus Noreika. Šiais metais jam sukaks 77 metai, iš kurių 55-eri praleisti profesionalioje scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint pažymėti šį Maestro kelią ir pagerbti jo talentą, sumanytas šešių koncertų ciklas „Ačiū už meilę“, kuris taps atsisveikinimo su didžiąja scena turu, vyksiančiu didžiuosiuose Lietuvos miestuose  – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose.

REKLAMA

Koncertus sudarys dvi dalys: pirmojoje skambės arijos iš G. Pučinio operų, kurias atliks V. Noreika ir jaunieji Lietuvos operos grandai – Vaidas Vyšniauskas, Edmundas Seilius ir Merūnas Vitulskis. Antrojoje dalyje tenorai atliks garsius populiariosios muzikos amerikiečių bei ispanų hitus.

Jungtiniam, specialiai šiam projektui suburtam orkestrui „Vilnius sinfonietta“ diriguos vienas talentingiausių jaunosios kartos dirigentų Vytautas Lukočius.

REKLAMA
REKLAMA

E. Šaltis: tikrosios žvaigždės ne visada įvertinamos

Renginio organizatorius ir idėjos autorius Eugenijus Šaltis savo sumanymo atsiradimą aiškina tuo, kad negalėjo susitaikyti, jog Lietuvoje tikrosioms ir nevienadienėms scenos žvaigždėms skiriama per mažai pagarbos ir dėmesio.

„Reikia pradėti gerbti Lietuvos menininkus, jeigu to nedaro Vyriausybė, tai to ėmiausi pats. Tiesiog būtina padaryti tikrą menininko atsisveikinimą su didžiąja scena. Pasakiau apie savo idėją Virgilijui, susitikome ir pradėjome ją vystyti – jau nuo vasario pradėjome tam ruoštis“, – turo „Ačiū už meilę“ spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Šaltis išreiškė nusivylimą, kad Lietuvoje per daug dėmesio skiriama dirbtinai sukurtoms žvaigždėms, o ne tikriems talentams: „Surengsime koncertus su tikrais menininkais, o ne sukurtais medijos. Šiandien Lietuvoje labai lengva tapti žvaigžde, o iš tikrųjų tos tikrosios žvaigždės-talentai ne visada įvertinami. Šiame koncerte žmonės pamatys tai, ko dar nėra matę“, – intrigavo jis.

V. Noreika: esu dėkingas už pilnas sales žmonių

Garbaus amžiaus V. Noreika teigė besidžiaugiantis idėja ir intensyviai besiruošiantis koncertams. „Norėsime įrodyti, kad esame profesionalai, kuriais mūsų visuomenė galės didžiuotis ir džiaugtis. Atsisveikinsiu su didžiąja scena, bet pasilieku teisę dar padainuoti mažuosiuose koncertuose. Dainuosiu su labai gera kompanija, jaunais, gražiais talentais, keliančiais man pasididžiavimą ir pasitikėjimą, todėl turėsiu pasitempti, kad nuo jų neatsilikčiau“, – šmaikštavo kukliai nusiteikęs Maestro.

REKLAMA

Žinomiausias Lietuvos tenoras pabrėžė, kad yra dėkingas lietuviams už pilnas koncertų sales ir visada jaučia gerbėjų palaikymą: „Lietuva mane visada palaiko – tie žmonės, užpildantys mano koncertų sales. Iš pagarbos Tėvynei koncertus užsienyje visada pradedu lietuvių liaudies dainomis.“

V. Noreika taip pat pašmaikštavo apie tai, kaip suprasti, ar koncertas pavyko: „Einant iš scenos svarbu negirdėti savo batų kulnų, jei negirdi, vadinasi, puiku, nes salė ploja“, – šmaikštavo jis.

Maestro žmona Loreta Bartusevičiūtė teigė, kad šis turas – tai jos vyro atsisveikinimas su didžiąja scena, bet dainuoti jis tikrai nesiliaus: „Šie koncertai bus galimybė pasakyti klausytojams AČIŪ, bet vėliau jis vis tiek dainuos, nes nedainuoti Virgilijus tiesiog negali“, – akcentavo garsiojo tenoro žmona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų