REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia mažų nešiojamųjų kompiuterių („netbook“) gamintoja bendrovė „Asustek“ nusprendė atsisakyti tolimesnės tokių kompiuterių gamybos ir nebenaudoti prekės ženklo „Eee PC“. Po to, kai pasibaigs „Asus“ sandėliuose esančios jau pagamintų „netbook“ kompiuterių atsargos, jų nebeliks prekyboje, remdamasis savo šaltiniais skelbia Taivano IT leidinys „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žiniomis „Asus“ jau nutraukė masinę „Eee PC“ gamybą.

„DigiTimes“ taip pat informuoja, kad šiuo pavyzdžiu ruošiasi pasekti ir kita „netbook“ kompiuterių gamintoja „Acer“. Ji yra antroji pagal dydį „netbook“ tiekėja pasaulinei rinkai. Skelbiama, kad „Acer“ neplanuoja kurti ir gaminti naujų „netbook“ kompiuterių modelių. Pasak leidinio, tai gali reikšti, kad „Acer“ taip pat ketina nutraukti tokio tipo kompiuterių gamybą.

Skelbiama, kad „netbook“ kompiuterių paklausa mažėja ne tik tarp vartotojų, bet ir viešajame sektoriuje. Esą daugelio šalių valstybinių įstaigų darbuotojai nuo „netbook“ pereina prie planšetinių kompiuterių, o tai gamintojus skatina atsisakyti nebrangių, daugiausia darbui internete skirtų mažų nešiojamųjų  kompiuterių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų