REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pastangomis išaiškinta organizuota net 17 asmenų grupė, galimai iš šešėlinės prekybos cukrumi apgaule gavusi ir pasisavinusi beveik 10 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas bei FNTT Kauno apygardos valdybos viršininkas Alvydas Packevičius pristatė pareigūnų atliktos sėkmingos operacijos rezultatus.

REKLAMA

Įtariamieji veikė pagal periodiškai keičiamas schemas siekdami išvengti pareigos mokėti pridėtinės vertės mokestį (PVM), imitavo menkavertės ar visai bevertės kompiuterinės programinės įrangos pirkimą ir pardavimą.

Iš jų 6 teismo nutartimi suimti nuo 10 dienų iki 2 mėnesių.

Įtariamieji veikė ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Tarp suimtų asmenų yra garbaus amžiaus daugiau nei 60 metų Lavijoje gyvenanantis asmuo be pilietybės, jis – tiksliųjų mokslų atstovas, buvęs akademikas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp Lietuvoje sulaikytų asmenų – apie 10 yra baigę aukštuosius mokslus, tačiau yra ir asocialių piliečių, kurie, gaudami vos kelis šimtus litų, sutikdavo tapti pagal nusikalstamą schemą veikusių įmonių direktoriais.

Pasak FNTT Kauno apygardos valdybos viršininko A. Packevičiaus, šios tarnybos bei Kauno apygardos prokuratūros pareigūnai drauge su Mokesčių inspekcijos specialistais nustatinėja padarytas žalas.

Tyrimo, kuris prasidėjo kovo mėnesį, metu išiaškinta, kad nelegalių prekiautojų cukrumi veikla buvo ypač konspiruota. Tyrimas pradėtas gavus „neapibrėžtą informaciją“ iš Mokesčių inspekcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpūčio pabaigoje atlikta daugiau kaip 10 kratų, pritaikyti 54 laikini įmonių sandoriuose dalyvavusių įmonių ir asmenų nuosavybių apribojimai dėl 1,5 mln. litų, areštuotos sąskaitos.

Pasak prokuro M. Venskūno, nebus lengva išsiaiškinti visų nusikaltime galimai dalyvavusių įmonių grandžių veiklos schemas, tačiau turima informacija leidžia konkrečiai ištirti, kas ir ką veikė. Jau išsiaiškinta, kad cukrus iš Lenkijos, Čekijos buvo tiesiai vežamas vartotojams – konditerijos cechams, kepykloms, tačiau dokumentai keliaudavo iš vienos įmonės į kitą ir dar į trečią ar ketvirtą, kad būtų išvengta PVM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų