REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadinamasis kreditorių trejetas -Europos Sąjunga, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Europos centrinis bankas (ECB) - pareikalavo iš Graikijos vyriausybės įvesti šešių darbo dienų savaitę. Apie tai trečiadienį praneša Londono laikraštis „The Guardian“, remdamasis konfidencialiu Atėnų kreditorių „trejetui“ skirtu laišku.

REKLAMA
REKLAMA

Jame išdėstyti kreditorių pageidavimai dėl naujų išlaidų mažinimo priemonių ir šalies valstybės biudžeto pajamų didinimo. Dokumente taip pat reikalaujama vykdyti radikalią darbo rinkos reformą ir įgyvendinti lankstesnę apmokėjimo sistemą.

REKLAMA

„Reiktų pamąstyti apie savaitgalio trumpinimą, galimybę įvesti šešių darbo dienų savaitę visuose šalies ekonomikos sektoriuose“, - „trejeto“ laišką cituoja laikraštis. Be to, kreditoriai siūlo, kad Graikijos darbo įstatymus kontroliuotų ES institucijos.

Šią savaitę kreditorių „trejetas“ grįžta į Atėnus toliau tikrinti, kaip Graikija vykdo įsipareigojimus. Spalį tarptautiniai kreditoriai ruošiasi paskelbti ataskaitą, kuria remiantis bus priimtas sprendimas dėl eilinės paramos išmokos Atėnams skyrimo. Nuo kreditorių išvadų priklauso ir ES bei TVF atsakas į naujojo Graikijos vyriausybės vadovo Antonio Samaro (Antonis Samaras) prašymą atidėti dabartinės programos vykdymą dvejiems metams, siekiant sušvelninti griežto taupymo režimo padarinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų