REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visada žinojau, kad vieną dieną turėsiu progą tapti savo gyvenimo superherojumi. Ne, neišgelbėsiu pasaulio, paskutinę sekundę nuspaudęs raudoną „stop“ mygtuką, ne, į mano rankas nepapuls juodas pilnas slaptų dokumentų lagaminėlis, ar koks ant suoliuko parke padėtas „hardas“ su valstybės saugumo informacija. Taip būna tik filmuose. Mano superherojaus virsmui užteks per gatvę pervesti močiutę ar pakelti ne vietoje numestą šiukšlę. Ir tas jau daug.

REKLAMA
REKLAMA

Visada žinojau, kad neįprastos galios užsiauginamos ir tobulinamos. Nors, tiesą sakant, kokios jos neįprastos. Gal geriau paprastos ir kasdienės. Jų visuomet yra šalia mūsų. Vieną jų šį sekmadienį siūlys „Vilniaus maratonas“. Gerai, nuo to ir reikėjo pradėti. Bėgsiu jame. Mano numeris trys tūkstančiai penki..... nors, tiesą sakant, koks skirtumas, koks tas mano numeris ir kiek bėgsiu šiame masiniame renginyje. Be manęs dar dalyvaus keli tūkstančiai, tai aš, su savo numeriu ant krūtinės jausiuosi kaip adata šieno kupetoje. Kam čia tas išskirtinumas? Juolab, kad jis jau buvo kiek ankstėliau.

REKLAMA

Atsitiko toks dalykas: likus kelioms dienoms iki mūsų didžiojo metų starto sostinės gatvėmis, su kolegomis 10,5 kilometro ilgio įveikėme dviračiais. Laikas - 1 val:47 minutės 23 sekundės (stojome kiekviename kampe ir viską fotografavome), o emocijų, kurias patyrėme per tą išvyką niekaip nesutalpinsi net į dvi kišenes. Vienas bėgimo ratas Vilniuje tęsiasi virš dešimt kilometrų ir apjuosia miesto centrą, Žvėryną bei Užupį. Yra keletas kalnelių, tačiau baigiant ratą, kažkur ties devintu kilometru laukia labai smagus nusileidimas, siauros Užupio gatvelės ir bėgančiuosius iš dešinės žiūrintis Užupio Angelas. Tikra atgaiva prieš finišą, kad galėtum finišuoti išsišiepęs nuo kairės iki dešinės ausies ir sulaukti valios bei ištvermės dėka uždirbtų sveikinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau iki to devinto kilometro dar reikia įveikti likusius. Patikėkite, yra ir egzotiškų bėgimo vietų. Antrajame kilometre po kaire žiūrint į žaliąją pievą prie Baltojo tilto bus galima pradėti medituoti. Aišku, jei nekalbins bėgantysis šalia. Ketvirtąjį kilometrą teks praleisti Žvėryne ir bėgti po kelių nuosavų gyvenamųjų namų bei vieno daugiabučio langais, tiesiog jų kieme. Nežinau, kaip reaguočiau būdamas tos gatvės gyventojų vietoje, jei nuo dešimtos iki beveik keturių po mano langais, šalia mano gatvėje automobilio nuolatos bėgtų žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktajame kilometre prie senojo Seimo esančioje aikštėje turėtų būti įrengtas maitinimo punktas. Ten kiekvienas dalyvis galės pasistiprinti ir pasikrauti energijos. O paskui - tiesi kaip adata bėgimo atkarpa Gedimino prospektu, kurią šeštame kilometre keis vingiuotos senamiesčio gatvės besidrekiančios nuo šv.Kotrynos, Rotušės ir besibaigiančios ties Filharmonijos pastatu, kur vingiuotos gyvatės uodega atsiremia į Subačiaus gatvę.

Ten po kelių šimtų metrų įkalnės laukia ilga palaima kojoms – daugiau nei puskilometrį besitęsianti vis didesnį statumą bėgant įgaunanti nuokalnė. Šalia posūkio į senamiestį vedantį kelią yra kavinė. Sako, savaitgaliais po atviru dangumi ten vyksta salsos šokių vakarai. Merginos, gėrimai, flirtas... Patyrę bėgikai sako, kad reikia mokėti save motyvuoti. Kai jauti, jog trūksta jėgų, turi išsikelti artimiausią tikslą, iki kurio nori nubėgti. Galvoju, kad vienas mano tikslų savo superherojiškame bėgime bus kuo daugiau kartų prabėgti pro devintajame trasos kilometre įsikūrusią lauko kavinę.  Kaip sakoma, „Cherchez La Femme“.

REKLAMA

Prabėgti tą nuostabią panoramą lankytojų akimis garantuojančią vietą norėsiu ne vien aš. Sekmadienio rytą Vilnius alsuos bėgimo ritmu, o po pietų gatvėmis pasklis nauja didvyrių minia.

Ar vienas iš jų būsiu aš? Taip. Ar vienas iš jūsų būsi tu, priklauso tik nuo tavęs. Dar yra laiko užsiregistruoti tiek 4,2 kilometro, tiek ketvirčio, pusės ar viso maratono distancijai. Juk kojos sutvertos tam, kad bėgiotum.

Išskirtinis Balsas.lt foto žvilgsnis į vieno Vilniaus maratono trasos ratą:

TAIP PAT SKAITYKITE:

D. Lobačevskė: Vilniaus maratonas man – lyg talismanas

Vilniaus maratono trasa: bėgimas grindiniu, tiltais ir siauromis senamiesčio gatvėmis

Vilniaus maratono organizatoriai tikisi sulaukti iki 5 tūkst. dalyvių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų