REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 9 dieną sostinėje startuosiančiame „Danske“ banko Vilniaus maratone žada dalyvauti ir olimpietė Diana Lobačevskė. „Šįmet nusprendžiau bėgti pusę distancijos, nes vos prieš mėnesį Londone teko įveikti visą“, – juokėsi bėgikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Apskritai man šis bėgimas daug reiškia. Būtent Vilniaus maratone grįžau į didįjį sportą. Jis mano gyvenime kaip talismanas, – trečiadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Lobačevskė. – Nuolat grįžtu į Vilniaus maratoną. Šį kartą taip pat noriu prisidėti prie gražios šventės ir kartu bėgti.“

REKLAMA

32 metų Lietuvos maratonininkė pasakojo, kad po Londono olimpiados, kur 42 km 195 m įveikė per 2 val. 29 min. 32 sek. ir užėmė 28-ą vietą, sunkiai sekėsi grįžti į treniruočių kasdienybę. „Iš tikrųjų neseniai reguliariai pradėjau vėl treniruotis, todėl ir pasirinkau tik pusę maratono Vilniuje“, – teigė ji.

 

R. Drazdauskaitė, R. Kergytė ir D. Lobačevskė per treniruotę (nuotr. Elta)R. Drazdauskaitė, R. Kergytė ir D. Lobačevskė per treniruotę (nuotr. Elta)

 

D. Lobačevskei priklauso Vilniaus maratono moterų grupės rekordas. 2008 metais į didįjį sportą grįžusi bėgikė distanciją įveikė per 2 val. 35 min. 41 sek. ir tapo nugalėtoja. 2009 ir 2010 metais ji sostinės maratone bėgo tik pusę distancijos ir abu kartus triumfavo. Pernai vykusį bėgimą Vilniuje ji praleido dėl sesers vestuvių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šįmet dar planuoju vieną maratoną, tačiau norėčiau kažką pasirinkti Europoje. Nesinori vykti kažkur toliau, kur dėl laiko juostų tektų pereiti adaptaciją“, – sakė maratonininkė. Paklausta, ar Londono olimpinėms žaidynėms pasirengti sąlygos buvo sukurtos geros, D. Lobačevskė linksėjo galva.

„Tikrai neturiu kuo skųstis nei aš, nei kitos bėgikės. Sąlygos buvo puikios – galėjome net rinktis, kur vykti į treniruočių stovyklas. Kartais jau net pasiilgdavau namų, – pasakojo ji. – O ko reikia bėgikams. Tik sportinių batų ir trasos. Tai ne techninėms sporto šakoms, kur reikia ištisų bazių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Diana Lobačevskė (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Diana Lobačevskė (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

 

Dalyvių – dukart daugiau

Vilniaus maratono organizatoriai tikina, kad šįmet jiems pavyko pasiekti proveržį tiek dalyvių skaičiumi, tiek organizacine prasme. Anot „Tarptautinis maratonas“ direktoriaus Dariaus Mikulio, iki trečiadienio Vilniaus maratone jau buvo užsiregistravę 3200 dalyvių (2200 vyrų ir 1000 moterų). Tai jau beveik dukart daugiau nei pernai.

Įdomu, kad sulaukta bėgimo entuziastų iš 30 pasaulio šalių – apie 220 užsieniečių, iš kurių Vilniaus miestas gali tikėtis apie pusę milijono litų pajamų. Dėl statistikos – dažniausias dalyvių vardas – Andrius (73), o moterų – Laura (23).

REKLAMA

 

Vilniaus maratono spaudos konferencija (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Vilniaus maratono spaudos konferencija (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

 

Sieks aplenkti estus ir latvius

„Tarptautinio maratono“ tarybos pirmininkas Mindaugas Savickas tvirtino, kad skirtingai nuo praeitų maratonų keičiasi varžybų trasa. „Anksčiau dalyviai skundėsi, kad trasa – tarsi miesto nuošalyje. Dabar ji driekiasi pagrindinėmis Vilniaus gatvėmis. Ji labai graži. Tiesa, rekordų siekti čia nebus lengva, nes bus ir kalvų“, – teigė jis.

Kokie Vilniaus maratono organizatorių tikslai ateityje? „Maksimalūs. Estija ir Latvija savo maratonuose artėja prie 20 tūkst. dalyvių skaičiaus. Vilniaus maratonas pradėtas rengti vėliau, tačiau norime pavyti ir aplenkti kaimynus. Galbūt to nepavyks padaryti kitais metais ir dar kitais, bet vėliau – visko gali būti“, – teigė D. Mikulis.

 

„Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Christian Wijkstrom ir „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)„Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Christian Wijkstrom ir „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Vilniaus maratono organizatoriai tikisi sulaukti iki 5 tūkst. dalyvių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų