REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Konstitucinio Teismo (KT) sprendimas tik įrodo, kad dvidešimt metų gyvename valstybėje, kurioje paminamos pagrindinės žmogaus teisės ir laisvės“, – sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) vicepirmininkas Valentinas Mazuronis, komentuodamas sprendimą, užkertantį kelią per apkaltą nušalintam prezidentui, TT lyderiui Rolandui Paksui dalyvauti Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimas pažeidžia visų piliečių teisę rinkti ir paties R. Pakso teisę būti išrinktam. <...> Tai reiškia, kad KT teisėjų išvados, kurios buvo priimtos kalbantis su Konstitucijos dvasiomis, iškeliamos aukščiau Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos bei Strasbūro teismo (Europos Žmogaus Teisių Teismo, – Balsas.lt) sprendimų“, – sakė V. Mazuronis portalui Balsas.lt.

REKLAMA

Pasak V. Mazuronio, TT partiją toks sprendimas tik dar labiau sutelks ir padidins jos ryžtą reformuoti Lietuvos teisinę sistemą. „Jei sistema taip susidoroja su buvusiu prezidentu, tai ką ji tada daro su visais kitais Lietuvos piliečiais?“ – retoriškai klausė politikas.

Visą V. Mazuronio komentarą galite išklausyti čia:


 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų