REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimo nedarbas visame pasaulyje artimiausius penkerius metus toliau augs, skelbiama naujausioje Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) ataskaitoje, informuoja BBC. Jaunimo nedarbas iki 2017 metų tiek išsivysčiusiose, tiek besivystančiose šalyse vidutiniškai išaugs iki beveik 13 proc., rodo TDO duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija perspėjo, kad nemažai jaunuolių jau prarado viltį susirasti darbą.

Ataskaitoje raginama kurti vyriausybės remiamas darbo vietas, rengti jaunuolių mokymus.

TDO teigimu, kai kurios šalys, kur jaunimo nedarbas palyginti žemas, pavyzdžiui, Austrijoje, Danijoje ir Švedijoje, sėkmingai diegė tokias programas.

REKLAMA

Nors prognozuojama, kad jaunimo nedarbas Europoje artimiausius kelerius metus nežymiai sumažės, taip atsitiks ne dėl augančio darbo vietų skaičiaus.

„Nedarbo lygis sumažės ne dėl pagerėjusios situacijos darbo rinkoje, bet dėl to, kad nemažai jaunuolių apskritai iškrenta iš darbo jėgos, nes praranda viltį susirasti darbą, - teigiama TDO ataskaitoje. - Šie nusivylę jaunuoliai neįtraukiami į bedarbių gretas“.

Finansų ir ekonominė krizė Europoje neigiamai atsilieps besivystančioms Rytų Azijos ir Lotynų Amerikos ekonomikoms, nes paklausa Europoje lėtėja, traukiasi eksportas. Dėl šių priežasčių jaunimo nedarbas šiose besivystančiose ekonomikose neišvengiamai auga.

Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos valstybėse jaunimo nedarbas aukščiausias, ir prognozuojama, kad jis augs ir toliau, teigiama ataskaitoje. Nors bedarbių skaičius Šiaurės Afrikos valstybėse šiek tiek sumažės, 2017 metais šiame regione jis vis tiek sieks 26,7 proc., o Artimuosiuose Rytuose - 28,4 proc., prognozuoja TDO savo ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų