REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Iškovoti medalį olimpinėse žaidynėse stalo teniso varžybose galėtų nebent vunderkindas. Turėtų atsirasti tokia ar toks kaip Rūta Meilutytė. Stebuklai vyksta, bet jie būna retai. Kol kas tai - nerealu.“ , - sako Lietuvos moterų stalo teniso rinktinės treneris Gediminas Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį lietuvės pergalingai be komandos lyderės Rūtos Paškauskienės pradėjo JOOLA Europos čempionato kvalifikacinių varžybų „Challenge“ diviziono „A“ grupės varžybas, kuriose sutriuškino itales.

REKLAMA

Trijose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi pajėgiausia Lietuvos stalo tenisininkė R. Paškauskienė kol kas džiaugiasi maloniais šeimos rūpesčiais: rugpjūčio mėnesį ji su vyru Vytautu susilaukė berniuko.

- Tikėjotės tokios lengvos pergalės prieš Italijos rinktinę?, - Balsas.lt pasiteiravo G. Ušacko.

- Pergalės tikėjomės, bet gal ne tokios lengvos. Mūsų dvi žaidėjos stipresnės reitinge, tai kaip ir turėjome laimėti. Jų dvi žaidėjos stipriausios neatvažiavo: viena jų – kinietė, kita – Stefanova. Gal būtų buvę sunkiau, bet pas mus nebuvo Rūtos (aut. past. Rūtos Paškauskienės). Aišku, šiandien mūsų komanda buvo stipresnė. Patekti į stipriausią divizioną, mums net svajoti be Rūtos nereikia. Grupėje turime užimti 2-4 vietas.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokie pagrindiniai skirtumai: kai buvo Rūta ir kai jos nėra?

- Rūta buvo komandos lyderė. Kai Europos čempionate patekome tarp šešiolikos geriausių – tai visi taškai buvo Rūtos ir vienas Linos. Tada mes galėjome laimėti ir prieš stipresnę komandą, tokią kaip Rusija, kurios niekada nebuvome įveikusios. Jeigu Rūta ir Lina geroje formoje galime varžytis prieš stiprias varžoves. Kadangi dabar sezono pradžia, tai ta forma nėra itin gera.

- Ar Rūta galvoja grįžti į didįjį sportą ir padėti Lietuvos rinktinei ateityje?

-  Ji grįš. Kalbėjau prieš šį mačą su Rūtos mama. Minčių, kad ji toliau atstovaus rinktinei yra. Bet kol nesužaidėme čia labai sunku pasakyti, kad tikrai žais. Jeigu grįš į klubą, tai bent svarbiausiose rinktinės mačuose  mums padės. Vis tiek pas ją yra noras patekti į olimpinę rinktinę, jeigu toliau sportuos. Aišku, klube yra pinigai, bet jeigu patenka į sąrašą – reikia rezultato: Europoje iškovoti medalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Yra vilties, kad olimpinėse žaidynėse išvysime ir Lietuvos atstovą?

- Londone vienintelis Vokietijos atstovas Dimitrijus Ovtcharovas buvo tarp prizininkų – asmeninėse varžybose. Moterų grupėje dominuoja kinės, taivanietės, korėjietės. Europiečiai vyrai dar bando su kiniečiais kovoti ir tai parodė per olimpiadą. Moterims kažkaip sunkiau – neužsikabina. Europos šalys rinktinėse dažniausiai turi po vieną kinę. Lietuviams patekti dabar būtų nerealu. Bet reikia tikėtis, nes treneriai tuo gyvena. (šypsosi)

- Ką žinote apie kitas savo priešininkes – švedes?

- Švedijos komanda – stipri. Turi vieną lyderę, kuri yra  pasaulio penkiasdešimtuke. Ją nugalėti kažkuriai iš mūsų rinktinės nedaug šansų. Prieš kitas jų yra. Tačiau negalime pralaimėti kitoms trims žaidėjoms. Bus sunku, bet kovosime.

REKLAMA

„A“ grupėje kovojanti Lietuvos rinktinei teks kautis su Serbija, Ukraina, Švedija ir Graikija. Pirmas vietas grupėje užėmusios komandos 2012 metų spalio mėnesį vyksiančiame Europos čempionate kovos aukščiausiame „Championships“ divizione, dvi paskutines vietas grupėse užėmusios komandos iškris ir kovos „Standard“ divizione, visos kitos žais „Challenge“ divizione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų