REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros viduryje buvo skelbiama apie Vilniuje numatomas pakeisti 85 vaikų žaidimo aikšteles. Maždaug tuo metu senosios buvo pradėtos išmontuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau į LRT.lt kreipusi vilnietė pasipiktinusi, kad Šeškinės mikrorajone, išardžius senąją žaidimo aikštelę, buvo palikta tik duobė ir žvyro krūva, o atėjus rudeniui jokių atnaujinimo darbų vis dar nematyti.

REKLAMA

Pati savivaldybė patikina, kad aikštelės tikrai bus įrengtos. Tiesa, tuo metu, kai jų kiemo vaikams vargiai, ar po atostogų reikės – per rugsėjį ir spalį.

Kaip rašo LRT.lt skaitytoja Marina K., prie jos Šeškinės mikrorajone, Ukmergės 208-ojo namo dar liepos pradžioje stovėjo sena vaikų žaidimo aikštelė, kurioje vasaros dienomis laiką leisdavo būrys kiemo vaikų. „Kažkur liepos pabaigoje senąją aikštelę išardė, liko tik didelė duobė ir žvyro krūva. Džiaugiausi, kad galbūt įrengs naują, bet jau ruduo atėjo, negi per tiek laiko, kai tokie geri orai buvo, negalėjo atvažiuoti atlikti darbų?“ – teiraujasi vilnietė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau sostinės savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė ramina, kad aikštelės bus įrengtos: „Šiais metais rugsėjo-spalio mėnesiais bus įrengta 130 aikštelių, tarp jų ir Ukmergės g. 208. Aikšteles įrengusi įmonė eksploatuos jas 3 metus t.y., keis arba remontuos sulaužytus elementus, prižiūrės dangą“, – atsakė skyriaus vedėja.

Iš viso per 2012-2013-uosius metus planuojama įrengti apie 200 vaikų žaidimo aikštelių – apie 150 vietoj senųjų, kitas 50 naujose vietose, atsižvelgiant į gyventojų prašymus bei seniūnijų rekomendacijas. Šios aikštelės bus pritaikytos dviejų amžiaus grupių vaikams: iki 6 metų bei 6 metų ir vyresniems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vedėjos, per 2006-2010-uosius metus buvo įrengta 301 aikštelė, panašiai tiek aikštelių Vilniuje dar laukia renesanso. Vienos aikštelės įrengimo kaina siekia apie 26 tūkst. Lt.

Kaip nurodo savivaldybė, aikštelės bus tvarkomos Antakalnyje, Fabijoniškėse, Grigiškėse, Justiniškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujamiestyje, Naujininkuose, Naujojoje Vilnioje, Paneriuose, Pašilaičiuose, Pilaitėje, Rasos seniūnijoje, Senamiestyje, Šeškinėje, Šnipiškėse, Verkiuose, Vilkpėdėje, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Žvėryne.

V. Radžiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų