REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Eurail“ arba „Eurorail“ - tai keliavimo traukiniais sistema, jungianti visą Europą. Praeityje, tai buvo pigiausias ir patogiausias keliavimo tarp Europos miestų būdas, tačiau atsiradus pigius skrydžius siūlančioms "RyanAir" ir "EasyJet" avialinijoms, „Eurorail“ kompanija kaip mat prarado savo pranašumą. Vis tik, turistai, neabejingi pro traukinio langus praskriejantiems peizažams, vis dar ištikimai renkasi susisiekimo sistemą tarptautiniais geležinkeliais.

REKLAMA
REKLAMA

Suplanuokite savo kelionės maršrutą

Eurail pasą labiausiai apsimoka įsigyti tuomet, kai ketinate keliauti dažnai ir per daugelį šalių, todėl prieš įsigydami eurail pasą, suplanuokite konkretų savo kelionės maršrutą. Galite rinktis įvairios trukmės traukinių pasą, apimantį didžiąją Europos dalį, arba galiojantį tik vienoje pasirinktoje šalyje. Kuo tikslesni jūsų geografiniai užmojai, tuo didesnė tikimybė, kad sumažinsite kelionės išlaidas.

REKLAMA

Traukinių pasų tipai

Eurorail pasai yra keturių tipų: Global, Select, Regional ir One country. „Global“ pasas galioja 21 Europos šalyje 15 dienų, 3 mėnesius nuo išdavimo datos arba 10-15 dienų, 2 mėnesius nuo išdavimo datos. „Select“ pasas galioja tarp kelių pasirinktų Europos šalių su atitinkamais laiko apribojimais. „Regional“ pasas siūlo išsirinkti konkretų regioną bei kelionės laiką, o "One Country" pasas galioja tik vienoje pasirinktoje Europos šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsirinkti?

Jei savo kelionės metu traukiniais ketinate keliauti vos kelis kartus, pasidomėkite atskirais traukinių bilietais "RailEurope" sistemoje. Keli atskiri bilietai nuo vieno taško iki kito jums gali kainuoti pigiau nei Eurorail pasas. Bet jeigu ketinate keliauti dažnai ir ne vieną dieną, Eurail pasas- optimaliausias pasirinkimas. Priklausomai nuo jūsų kelionės traukiniais trukmės Eurorail pasą kartais apsimoka derinti su atskirais traukinio bilietais.

Traukinyje

Prieš sėsdami į Eurorail sistemai priklausantį traukinį, nueikite į parduotuvę nusipirkti maisto, mat traukinyje parduodami užkandžiai ir gėrimai yra ganėtinai brangūs. Ilgoms kelionėms rinkitės negendantį maistą, kuriam nėra būtinas šaldytuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų