REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kai karališkoji britų jaunavedžių porelė grįžo namo iš medaus mėnesio Seišeliuose, parsivežė ir dovanų gautą patį erotiškiausią vaisių – kokoso riešutą coco de Mer.

REKLAMA
REKLAMA

Riešutą, kuris gali užaugti iki 30 kilogramų ir siekti iki 40–50 centimetrų skersmens, jaunavedžiams Seišelių prezidento Jameso Michelo vardu įteikė užsienio reikalų ministras Jeanas Paulas Adamas. Kate Middleton ir Princui Williamui buvo suteiktas specialus leidimas šį vaisių parsigabenti namo.

REKLAMA

Pamatęs riešuto nuotrauką tikriausiai nenustebsi, kodėl jis sulaukė milžiniško susidomėjimo. „Meilės riešutas“, kuris savo forma primena moteriškas formas, auga tik „Vallée de Mai“ laukinės gamtos rezervate Praslino saloje. Vietinių įsitikinimu, jis yra galingas afrodiziakas ir kartu vaisingumo simbolis. Aukcione parduodamo vaisiaus pradinė kaina visuomet viršija 300 svarų (1 200 litų).

Jūreiviai šio riešuto kevalų dažnai aptikdavo plūduriuojančių vandenyje, bet ilgai niekas tiksliai negalėjo pasakyti, kur coco de Mer auga. Buvo netgi sukurta legenda, kad plaukiojantis moters dubuo auga ant medžių vandenyno gelmėse ir yra jūros nimfų egzistavimo įrodymas.

REKLAMA
REKLAMA

Daug šimtmečių šių riešutų kevalai išplaukdavo į Indijos, Maldyvų ir Šri lankos krantus, bet jų populiarumą padidino unikali riešuto forma. Šiuos vaisius, dekoruotus brangakmeniais bei auksu ar sidabru, itin brangina karališkųjų šeimų nariai, o induizmo šventikai juos naudoja specialių ritualų metu.

Teigiama, kad vaisius, kuris dar vadinamas jūriniu kokoso riešutu, užpakaliuko sėkla, meilės riešutu ar tiesiog Seišelių riešutu, yra natūrali „viagra“. Coco de Mer medis užauga iki 25–34 metrų, jo lapai yra vėduoklės formos, 7–10 m ilgio ir 4 su trupučiu metrų pločio, o vaisius yra pats didžiausias pasaulyje. Jis yra gana sunkus, todėl vandenyje skęsta, ir gana didesnis, todėl mažesni žinduoliai nepajėgia jo panešti. Riešutas subręsta per 6–7 metus, o dar po poros metų jau gali sudaiginti naują augalą. Savo forma riešutas tiksliai atkartoja moters lytinius organus, klubus, pilvą, šlaunis ir gaktą. Medžiai yra dvinamiai (t. y. vyriški ir moteriški), moteriškų medžių žiedai primena moters krūtis – sėklapradis yra tiksliai ten, kur tikėtumeisi rasti spenelį, o žiedai ant vyriškųjų medžių užauga iki metro ilgio ir yra panašūs į erekcijos būsenos penį. Po kevalu randamas vaisius, anot tų kelių laimingųjų, kuriems nusišypsojo fortūna ir jie galėjo paragauti, yra dieviško skonio ir šiek tiek primena citrusinius vaisius. Dar kiti sako, kad skonis primena motinos pieną – tiesa, kuo panašūs citrusiniai vaisiai ir pienas, sunkiai galėtume paaiškinti, juolab kad erotiškojo riešuto patys neragavome.

Dabar Seišeliuose auga tik 24 su puse tūkstančio Coco de Mer medžių, kurių vaisiais prekiauti draudžia įstatymas (bandymas parduoti tokį riešutą gali kainuoti 2 metų bausmę kalėjime ar 800 dolerių (daugiau nei 1900 litų) baudą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų