REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybėje antradienį vyko renginys skirtas pirmojo „Stop TB“ informacinio centro atidarymui. Jo metu ne tik buvo aptartos tuberkuliozės plitimo tendencijos Lietuvoje, naujo informacinio centro galimybės, bet ir ieškoma globalių šios ligos sprendimo būdų. Renginį organizavo asociacija „Stop TB“ Lietuva ir Lietuvos paramos fondas „Saulės smiltys“.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijoje „Pirmojo TB informacinio centro atidarymas Lietuvoje“ asociacijos atstovai, gydytojai ir politikai aptarė itin aktualią Lietuvai tuberkuliozės temą, buvo pristatomi efektyviausi problemos sprendimo būdai, atidaromo informacinio centro galimybės ir prioritetinės veiklos kryptys.

REKLAMA

Renginyje taip pat dalyvavo darbą Lietuvoje baigianti JAV ambasadorė Ana Dersė (Anne E. Derse), kuri visos savo kadencijos Lietuvoje metu skyrė ypatingą dėmesį tuberkuliozės problemai šalyje.

„Gali kilti klausimas: “Kodėl Jungtinėms Amerikoms Valstijoms turėtų rūpėti tuberkuliozės situacija Lietuvoje?„ Bakterijos nepaiso sienų. Tuberkuliozė yra globali sveikatos problema. Vien 2010 m. pasaulyje buvo užregistruota beveik 9 mln. naujų susirgimų. JAV yra pasiryžusios bendradarbiauti su Lietuvos vyriausybe, “Stop TB„ asociacija ir visais, kurie yra suinteresuoti pažaboti atsparios tuberkuliozės plitimą Lietuvoje“, - renginio metu teigė JAV ambasadorė Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, JAV ambasada ketina trims mėnesiams pakviesti tuberkuliozės ekspertą iš JAV, kuris padėtų vyriausybinėms ir nevyriausybinėms organizacijoms Lietuvoje tobulinti esamas strategijas kovojant su šia liga.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas padėkojo A. Dersė už apsilankymą Kaune, už rodomą dėmesį ne tik miestui, bet ir visai mūsų šaliai, kovojant su sunkiai įveikiama tuberkuliozės liga.

Tuberkuliozė - tai lėtinė, infekcinė, granulominė liga, kurią sukelia tuberkuliozės mikrobakterijos. Ligos simptomai: dusulys, bendras silpnumas, kūno masės mažėjimas, drebulys, skrepliavimas, skausmas krūtinėje, kosulys, karščiavimas. Tuberkulioze dažniausiai užsikrečiama oro lašeliniu būdu, didesnė tikimybė užsikrėsti yra ilgalaikio kontakto metu.

„Stop TB“ informacinis centas Kaune veiks Suvalkėlių gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų