REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos krepšinio federacija ir Lietuvos paštas kviečia į parodą „Lietuvos krepšiniui 90“. Nuotraukų ekspozicija lankytojams pateiks įsimintiniausius kadrus iš lietuvių krepšininkų kovų nuo 1937 iki 2011 m. Krepšinio istoriko, kolekcininko Vytauto Gudelio fotografijų paroda papildyta reikšmingiausiais Lietuvos krepšininkų iškovotais trofėjais, sportininkų apdovanojimais už asmeninius pasiekimus.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelį reikšmingų krepšininkų iškovotų trofėjų plačioji visuomenė regėjo tik televizijos ekranuose ar fotografijose. Lietuvos paštas sudarė puikią galimybę žmonėms net šešiuose miestuose iš arti pamatyti unikalius nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ir stipriausių Lietuvos krepšinio klubų iškovotus apdovanojimus. O V. Gudelio fotografijų paroda leis prisiliesti prie populiariausios mūsų krašte sporto šakos istorijos.

REKLAMA

LKF prezidentas Arvydas Sabonis sakė besidžiaugiantis, kad daugybę eksponatų pagaliau galės pamatyti ir plačioji visuomenė.

„Mūsų šalies krepšinio istorijoje gausu įvairių laimėjimų. Per 90 metų Lietuva turėjo daugybę progų didžiuotis ir džiaugtis, o ši paroda primins daugumą jų. Nuotraukose žmonės išvys visą Lietuvos krepšinio kelią nuo pirmųjų jo žingsnių iki šių dienų. O visi parodoje eksponuojami marškinėliai, kamuoliai, taurės, medaliai leis dar aiškiau įsivaizduoti tuos laikus ir prisiminti malonias akimirkas, – sakė A. Sabonis. – Europos čempionais tapome jau 3 kartus, o kiek žmonių gali pasigirti iš arti regėję bent vieną čempionų taurę? Būtent šioje parodoje galima pamatyti 2003 m. Stokholme iškovotus čempionų trofėjus: taurę, medalį, kamuolį su žaidėjų parašais.“

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinis – tai ne tik sporto šaka, bet ir neatsiejama Lietuvos istorijos dalis, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė. — Paštas, kaip ir šalies krepšinis, puoselėja gilias tradicijas, tad labai malonu, kad ši paroda bus pristatyta būtent Lietuvos pašto skyriuose. Ypač džiugu, kad šią istorinę parodą galės apžiūrėti ir mažesnių miestų, tokių kaip Telšiai ar Anykščiai, gyventojai. Viliuosi, kad kiekvienas užsukęs į pašto skyrius apžiūrėti parodos, atras sau kažką artimo ir brangaus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paroda rugsėjo – sausio mėnesiais keliaus per šešis centrinius Lietuvos pašto skyrius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Anykščiuose bei Telšiuose.

Lankytojai galės pamatyti nacionalinės vyrų rintinės 2003 m. iškovotą Europos čempionų taurę bei medalį, skirtingų sezonų LKL čempionų žiedus, Kauno „Žalgirio“ 1998 m. iškovotą Europos (Saportos) taurę, Vilniaus „Lietuvos ryto“ iškovotą Europos čempionų taurę, 2010 m. pasaulio čempionato bronzos medalį ir daug kitų trofėjų.

Paroda veiks:

Rugsėjo 4–25 d. Vilniaus centriniame pašte

Rugsėjo 26 – spalio 17 d. Klaipėdos centriniame pašte

Spalio 18 – lapkričio 6 d. Telšių centriniame pašte

Lapkričio 7–26 d. Šiaulių centriniame pašte

Lapkričio 27 – gruodžio 12 d. Anykščių centriniame pašte

Gruodžio 13 – sausio 3 d. Kauno centriniame pašte

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų