REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, liepą, palyginti su birželiu, gamintojų kainos tiek euro zonoje, tiek ES pakilo po 0,4 proc. Birželį kainos euro zonoje sumažėjo 0,5 proc., ES - 0,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Liepą, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos euro zonoje padidėjo 1,8 proc., o ES - 1,5 proc.

REKLAMA

Lietuvoje liepą, palyginti su ankstesniu mėnesiu, gamintojų kainos padidėjo 1,5 proc., o per metus išaugo 4,3 proc.

Liepą, palyginti su birželiu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje pakilo 0,1 proc., o visoje ES liko stabilios. Energetikos sektoriuje prekių kainos euro zonoje ir ES išaugo atitinkamai 1,6 ir 1,3 proc. Ilgalaikio ir trumpalaikio vartojimo prekių kainos išaugo po 0,2 proc., tuo tarpu investicinių prekių kainos išliko nepakitusios. Tarpinio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,1 ir 0,2 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais ES valstybių narių duomenimis, labiausiai gamintojų kainos šiuo laikotarpiu padidėjo Graikijoje (2,1 proc.), Bulgarijoje (1,9 proc.) ir Lietuvoje (1,5 proc.). Labiausiai gamintojų kainos šiuo laikotarpiu sumažėjo Danijoje (-1,6 proc.), Airijoje ir Švedijoje (po -0,8 proc.).

Šių metų liepą, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 0,9 ir 1,0 proc. Kainos euro zonos energetikos sektoriuje ūgtelėjo 4,8 proc., o ES - 2,8 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 2,1 proc., o ES - 2,3 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES išaugo atitinkamai - 1,9 ir 1,8 proc. Investicinių prekių kainos euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 1,0 ir 1,1 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos euro zonoje buvo stabilios, o ES pabrango 0,1 proc.

Lyginamuoju laikotarpiu gamintojų kainos daugiausia padidėjo Kipre (6,9 proc.), Vengrijoje (6,1 proc.), Bulgarijoje ir Rumunijoje (po 4,5 proc.), o mažiausiai padidėjo Austrijoje (0,2 proc.) ir Maltoje (0,7 proc.). Kainos sumažėjo Danijoje (-0,9 proc.), Švedijoje (-0,8 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (-0,3 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų