REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaistant aistroms dėl naujojo Lietuvos krepšinio rinktinės stratego rinkimų Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis išlieka ramus. „Gandų nesklandysiu. Pakentėkime iki mėnesio pabaigos“, – teigė buvęs legendinis krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvos krepšinio 90-mečiui skirtos parodos pristatymą antradienį Vilniaus centriniame pašte atvykęs A. Sabonis neišvengė klausimų apie situaciją šalies vyrų rinktinėje. Kalbėdamas apie Londono olimpiadą LKF prezidentas pripažino, kad rinktinė kovėsi gerai, bet pritrūko noro.

REKLAMA

„Buvau su rinktine, kai vyko pasiruošimas. Kova buvo, viskas gerai, bet kažko pritrūko. Pritrūko daugiau noro. Su Rusija pralaimėjome ne tik olimpiados ketvirtfinalio, bet ir kontrolines rungtynes. Aišku, ir „nesudaužė“ mūsų. Nieko nepadarysi. Kartais atsitinka ir taip. Niekada nesinori kalbėti, kad pavargę. Visi sportavo – ir patys rusai praėjo tą patį atrankos kelią. Buvome silpnesni“, – tvirtino A. Sabonis.

– Po pasirodymo Londono olimpiadoje užvirė diskusijos dėl rinktinės trenerio kėdės. Pirmadienį jūs susitikote su Jonu Kazlausku. Apie ką buvo kalbama?

REKLAMA
REKLAMA

– Nieko nekomentuosiu. Bus valdybos posėdis mėnesio pabaigoje. Gandų nesklandysiu, pakentėkime iki mėnesio pabaigos.

– Jūsų nuomone, ar reiktų keisti Lietuvos rinktinės trenerį?

– Viską svarstysime. Dabar renkame informaciją. Jei ką, visi treneriai kažką laimėjo, kažką pralaimėjo. Normalu. Taip nebus, kad visąlaik laimėtume. Kiekvienas treneris atliko didelį darbą, visi turi pergalių. Nė vieno blogo nėra.

– Ar tai bus visiškai naujas strategas ar kas nors iš buvusiųjų?

– Man asmeniškai nėra buvusiųjų. Jei turėtume „penkis aukštus“ trenerių, tai galėtume apie tai kalbėti. Jie visi dirba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Treneriai skiriami olimpiniam ciklui. Jūs pats kaip buvęs krepšininkas galite pasakyti, ką reiškia naujas treneris komandai?

– Yra keletas žaidėjų, kurie baigia pasirodymą rinktinėje. Šį naują olimpinį ciklą rinktinė jaunės. Kartų kaita įvyks. Treneris turi būti renkamas ketveriems metams ir nežiūrint rezultatų pagrindinis tikslas – olimpiada. Europos ir pasaulio čempionatai – tik pasirengimo eiga. Nereikia reaguoti, jei nepasiseka kažkuriame iš šių turnyrų. Visko buvo. Buvome ir viršuje, ir apačioje. Sensacijų daryti nereikia. Susitelkime, padarykime sprendimus ir siekime gerų rezultatų. Rio de Žaneiras – taip gražiai skamba (juokiasi).

REKLAMA

– Esate kada nors buvęs Rio de Žaneire?

– Ne. Tik oro uoste buvau.

– Kaip dėl opozicijos su Rimu Kurtinaičiu ir Šarūnu Marčiulioniu priešakyje, kuri aiškina, kad Lietuvos krepšinis ritasi žemyn? Bendrausite su jais?

– Paklauskite jų pačių. Jie pasisakė. Koks ten tas dešimtukas? Komandoje paprastai būna dvylika (juokiasi).

TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Balčiūnas: rinktinės treneris bus renkamas iš trijų ar keturių žinomų lietuvių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų