REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brangiai kainavusi narkotikų dozė

Pastaruoju metu Norvegijoje gyvenantis ir sodininku dirbantis marijampolietis, parvažiavęs į gimtinę, buvo priverstas prisiminti lietuviško teismo suolo kietumą.

REKLAMA
REKLAMA

Evaldas Žarnauskas (32 m.), šių metų liepą iš Norvegijos grįžęs į Marijampolę paatostogauti, turėjo laiko ne tik su savo artimiausiais žmonėmis pabendrauti, bet ir su gimtosios Marijampolės policija bei teismu susipažinti. Įkliūdamas vyras buvo apkvaitęs nuo psichotropinės medžiagos – metamfetamino. Kvaišalų vartotojai šią medžiagą vadina amfa.

REKLAMA

E. Žarnauskas įsitikino, kad Lietuvoje „amfa“ kainuoja keliasdešimt kartų daugiau, negu Norvegijoje. Už keletą dozių minėto kvaišalo E. Žarnauskas Marijampolėje sumokėjo net 2000 litų - 50 litų „amfos“ pardavėjui ir dar 1950 litų - teismo nurodymu, kaip baudą.

Taip nusprendė Marijampolės teismas, operatyviai išnagrinėjęs E. Žarnausko baudžiamąją bylą.

Emigrantas gimtinėje įkliuvo gana kvailai – kai apsisvaiginęs dalį dozės tebeturėjo savo kelnių kišenėje. Galbūt niekas ir nebūtų pastebėjęs, kad E. Žarnauskas vartojęs kvaišalų, tačiau jis sukėlė konfliktą viename prekybos centre, ir atvyko policijos patruliai.

REKLAMA
REKLAMA

Emigrantą parduotuvėje sunervino jos apsaugininkai, kai šis, grožėdamasis prekių gausa ir pakuotėmis, pradėjo fotografuoti lentynas ir vitrinas. „Fotografą“ pastebėję apsaugininkai perspėjo jį, kad prekybos centre fotografuoti draudžiama – tokios yra šios įmonės vidaus tvarkos taisyklės. Užsienyje gyvenantis marijampolietis labai pasipiktino – esą Norvegijoje žmogui suteikiama daug laisvių, o Lietuvoje – tik suvaržymai ir draudimai! Žodis po žodžio, ir, rodos, menkas nesusipratimas peraugo į didžiulį konfliktą. Apsaugininkai iškvietė policijos patrulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai tada „fotografas“ E. Žarnauskas ir įkliuvo taip, kad reikėjo skubiai prasitęsti gimtinėje planuotas atostogas.

Pareigūnai, radę emigranto kelnių kišenėje maišelį su gelsvais milteliais, iškart suprato, kad „fotografas“ turi kvaišalų. E. Žarnauskas buvo priverstas susipažinti su sąlygomis lietuviškoje areštinėje. Vyras prisipažino, kad ką tik pavartojęs „amfos“, užsigerdamas alumi – taip norėjęs pabandyti, ką reiškia būti apsvaigus, todėl ir įsigijęs dozę iš vieno praeivio Marijampolėje. Šio pardavėjo E. Žarnauskas neišdavė.

REKLAMA

Nustačius, kad emigrantas turėjo nedidelį kiekį psichotropinės medžiagos, jis buvo supažindintas, jog už tai gresia viešųjų darbų arba laisvės apribojimo bausmė, arba bauda, arba areštas. Suprantama, sparnus į Norvegiją pakėlęs E. Žarnauskas labiausiai troško baudos, kurią sumokėjęs galėtų vėl išvažiuoti į savo sodus Norvegijoje.

Teismas taip ir nusprendė – kaltę visiškai pripažinusiam ir dėl įvykio besigailėjusiam E. Žarnauskui paskyrė 1950 litų baudą.

Sumokėjus baudą, nuteistajam atiduotas jo asmens dokumentas, kuris buvo paimtas po sulaikymo, ir vyrui paliktos laisvos rankos.

REKLAMA

Tai jau antras teistumas šio marijampoliečio biografijoje. Prieš penkerius metus E. Žarnauskas Marijampolės teisme buvo nuteistas už netikros elektroninės priemonės panaudojimą. Tuokart vyras irgi iškart sumokėjo jam paskirtą 1300 litų baudą ir nuo lietuviškų įstatymų netrukus spruko į užsienį.

I. Zubrickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų