REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naująjį Lietuvos ledo ritulio sezoną pirmieji pradės šalies veteranai. Rugsėjo 8-9 dienomis į Klaipėdą susirinks 6 komandos, kurios susikaus pirmajame Lietuvos veteranų ledo ritulio čempionate „Blindos“ taurei laimėti, praneša hockey.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus, Elektrėnų, Kauno, Gargždų, Klaipėdos ir Šiaulių virš 40 metų veteranų ekipos per dvi dienas išsiaiškins pirmąjį veteranų čempioną, kuris virš galvos kels „Blindos“ taurę.

REKLAMA

„Džiugu, jog naujasis ledo ritulio sezonas prasideda dėmesiu tiems, kurie klojo ledo ritulio pamatus praeityje. Tai liudija, jog einame teisinga linkme ir paskui vaikų ir suaugusiųjų ledo ritulio lygas skiriamas dėmesys ir veteranų sportui. O intrigos netrūks ir čia. Tie, kurie domisi ledo rituliu, puikiai pamena batalijas tarp Klaipėdos „Baltijos“ ir Elektrėnų „Energijos“ komandų tuomečiuose tarybinės Lietuvos čempionatuose. Kovos tikrai netrūks ir dabar, nes pagrindiniai tų laikų abiejų ekipų ledo ritulininkai vėl išbėgs į aikštelę“,- apie pirmąjį Lietuvos veteranų ledo ritulio čempionatą pasakojo organizatorius Arvydas Bilius.

REKLAMA
REKLAMA

6 komandos prieš čempionatą burtų keliu buvo padalintos į dvi grupes. Beje, čempionato favoritės Klaipėdos ir Elektrėnų ekipos buvo išskirtos į skirtingas grupes dar prieš burtų traukimą. „A“ grupėje žais Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių komandos, „B“ pogrupyje kovos Elektrėnų, Gargždų ir Vilniaus ekipos.

Grupės varžybose rato sistema išsiaiškinus nugalėtojus, antrąją turnyro dieną, rugsėjo 9-ąją bus žaidžiamos rungtynės dėl vietų. Klaipėdos „Akropolio“ ledo arenoje 10.00 val. įvyks dvikova dėl 5-osios vietos tarp trečiąsias vietas grupėse užėmusių ekipų, 11.45 val. bus žaidžiamos rungtynės dėl bronzos apdovanojimų, o 13.30 val. įvyks didysis finalas, kuriame susikaus grupėse nugalėjusios komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Blindos“ taurės veteranų ledo ritulio čempionatą organizuoja Nacionalinė ledo ritulio lyga, Lietuvos ledo ritulio federacija ir Klaipėdos „Kirų“ ledo ritulio klubas.

„Tai pirmoji kregždė veteranų ledo ritulyje. Ateityje tikimės, jog prie čempionato prisijungs ir kitų miestų ekipos, ypač laukiame Rokiškio komandos, kuri bus tikrai pajėgi kautis dėl apdovanojimų. Tikimės, jog rėmėjų pagalba pavyks čempionatą išauginti iki kelis mėnesius trunkančių varžybų“,- apie ateities planus pasakojo Arvydas Bilius.

Rugsėjo pabaigoje Lietuvoje startuos jau ketvirtasis Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos čempionatas, kuriame šį sezoną pamatysime ir Baltarusijos komandas. Aktyviai deramasi ir su Lenkijos vaikų ekipomis. Spalio pradžioje startuos trečiasis Nacionalinės ledo ritulio lygos sezonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų