REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos oro linijų bendrovės „Lufthansa“ skrydžių palydovai antradienį vėl nutraukė darbą. Protesto akcija prasidėjo 5 val. ryto Berlyno laiku ir truks aštuonias valandas. Bus streikuojama Frankfurto ir Berlyno Tėgelio oro uostuose.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 13.45) Antradienį po pietų turėjęs nusileisti lėktuvas iš Frankfurto vėluos. Kaip skelbiama Vilniaus oro uosto internetiniame puslapyje, jo laukiama apie 14.50 val.

REKLAMA

Pakeistas ir kito skrydžio laikas. Vietoj 14.55 val. numatyto skrydžio skelbiamas naujas laikas. Lėktuvas turėtų išskristi apie  15.35 val.

(Papildyta 09.20) Vilniaus oro uosto atstovai skelbia, kad kol kas jokios informacijos apie numatomus skrydžių atšaukimus neturi.

„Kol kas negavome pranešimų, kad dėl streiko būtų atšaukti skrydžiai. Du šios kompanijos skrydžiai numatyti apie pietus, o vienas vakare“, – sakė oro uosto atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmadienį skrydžių palydovai pranešė apie kitą dieną planuojamą pakartotinį streiką. Pastarąjį kartą protesto akcija buvo surengta penktadienį, rugpjūčio 31 dieną. Dėl jos buvo atšaukta beveik 200 „Lufthansos“ skrydžių, kuriais turėjo skristi 26 tūkst. keleivių. Streiko padariniai buvo juntami dar šeštadienį, o sekmadienį padėtis normalizavosi. Dėl atšauktų skrydžių oro transporto bendrovė patyrė milijonus eurų nuostolių.

Profsąjunga ir oro linijų bendrovė jau metus ginčijasi dėl darbo valandų skaičiaus. Be to, darbuotojai nori, kad jų atlyginimai padidėtų 5 proc. Atlyginimai nebuvo didinti jau trejus metus. Galutinis „Lufthansos“ pasiūlymas buvo atlyginimus didinti 3,5 proc., tačiau profsąjunga su tokiu siūlymu nesutiko. Be to, protestuojama prieš neetatinių darbuotojų samdą.

Streikas surengtas Nepriklausomos skrydžių palydovų organizacijos (UFO), atstovaujančios 19 tūkst. „Lufthansos“ skrydžių palydovų interesams, iniciatyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų