REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio popietę sostinės centru nuo Seimo iki Šv. Jonų bažnyčios žygiavo spalvinga Vilniaus universiteto (VU) studentų eisena. Eisenos, skirtos paminėti mokslo metų pradžią, metu studentai buvo susiskirstę pagal fakultetus ir kiekvienas fakultetas stengėsi kuo išradingiau atkreipti į save dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) studentai žygiavo nešini plakatais „Balsuoju, nelieku abejingas“, „Kartą pabalsavęs, negali sustot“, „Be rinkimų toli nenuvažiuosi“. Fizikai garsiai skandavo „Skaldom atomą“, o jų plakatai teigė „Kai alus pigus – fizikas ramus“.

REKLAMA

Kauno humanitarinio fakulteto auklėtiniai nepamiršo savo miesto krepšinio komandos ir eidami skandavo „Visi Kauno “Žalgirio„ fanai“. Gamtos mokslų fakulteto auklėtojai skandavo „Žalia“ ir nešėsi „sugautą brakonierių“, o istorikų nešamas plakatas skelbė „Ateini – žmogus, išeini – istorikas“.

Medikai žygiavo pasipuošę baltais chalatais, nešė greitosios pagalbos automobilio maketą ir didelę širdį, ant kurios buvo užrašas „Medikai turi dideles širdis“. Teisininkai eisenos priekyje nešė Temidę ir gyrėsi, kad į pasaulį žvelgia „teisingu žvilgsniu“.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su studentais žygiavo nemažai dėstytojų, dekanų, tarp jų ir VU rektorius Benediktas Juodka. Eisena sulaukė nemenko dėmesio – gatvėse buvę ar pakelės kavinėse sėdėję vilniečiai smalsiai stebėjo studentus, klausėsi jų šūkių, fotografavo ir filmavo.

Pasibaigus eisenai didžiajame universiteto kieme šalia Šv. Jonų bažnyčios įvyko iškilminga mokslo metų pradžios ceremonija.

Šiais metais VU priėmė apie 5,5 tūkst. studentų – beveik 4 tūkst. bakalauro ir vientisųjų studijų programų studentų ir daugiau nei 1600 magistrantūros studentų. Beveik 4 tūkst. visų jų pateko į valstybės finansuojamas vietas. Iš viso šiais metais universitete studijuos daugiau nei 20 tūkst. studentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų bendrajam priėmimui į 45 Lietuvos aukštąsias mokyklas (21 universitetą ir 24 kolegijas) užsiregistravo 43 921 asmuo. Priėmimo sąlygas tenkino ir konkursuose dalyvavo 38 476 stojantieji (2011 m. – 38 423), iš jų 24 854 – šių metų laidos abiturientai (2011 m. analogiškas skaičius buvo 26 577).

Studijuoti universitetuose valstybės finansuojamose studijų vietose pakviesti 8 523 asmenys, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas pakviesti 8 411 asmenų, iš jų 255 įgijo teisę į studijų stipendijas. Dar 118 asmenų pakviesti į tikslines vietas.

Į koleginių studijų programų valstybės finansuojamas vietas pakviesti 7 257 asmenys, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas pakviesti 5 614 asmenų, iš jų 803 įgijo teisę į studijų stipendijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų