REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antroji „Sostinės dienų“ diena sulaukė išties nemažai atvykusiųjų. Svečius pasitiko „dūzgiantis“ Gedimino prospektas, kuriame sau patinkamčių pramogų galėjo rasti ir patys išrankiausi.

Antroji „Sostinės dienų“ diena sulaukė išties nemažai atvykusiųjų. Svečius pasitiko „dūzgiantis“ Gedimino prospektas, kuriame sau patinkamčių pramogų galėjo rasti ir patys išrankiausi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tie kurie neabejingi menui, galėjo įsigyti pačių įvairiausių Lietuvos menininkų dirbinių. Žinoma, kainos tikrai nebuvo prieinamos kiekvienam. Štai vieno menininko skulptūra, kuria vaizduojama ant kelių atsiklaupusi moteris su kiškio galva kainavo 4000 litų. „Galėsite ją pastatyti namo kieme, ji puikai laikysis ir žemoje temperatūroje. Kaina – 4000 litų, bet juk tai yra nedaug už svajonių moterį“, - šmaikštavo skulptūros kūrėjas.

REKLAMA

Akis traukė įvairūs paveikslai, įmantrūs aksesuarai iš molio, vario, rankų darbo segės. Žinoma, ir kainos nebuvo pačios mažiausios – už rankų darbo karoliukais siuvinėtą segę tektų sumokėti 89 litus. Šiais metais neišvydome gaminių, pagamintų iš vilnos. Nors anksčiau jie sulaukdavo itin didelio pasisekimo, matyt, tas žmonėms jau pabodo. Vienintelis matytas dalykas – iš vilnos pagaminti mieli meškučiai, kurie puikiai tinkantys įsisegti į švarko atlapą ar romantišką suknelę.

REKLAMA
REKLAMA

Už akių užkliuvo vienos menininkės keramikos darbai. Moteris sukūrė mielas meškučių statulėles: „Šiame meškutyje yra paslaptis“, - pasakojo menininkė ir pakelė meškučio skulpturėlės viršutinę dalį. - Pakėlus pilvuką randame vietą, kur galime slėpti įvairiausius dalykėlius, o pageidautina – saldainius.“

Žinoma, populiariausios šventėje – maisto prekybvietės. Atvykusieji stovėjo ilgose eilėse tam, kad galėtų nusipirkti šašlykų, žirnių su spirgučiais, karkos, sriubos, gamintos ant ugnies, dešrelių su tušintais kopūstais. Kainos nebuvo pačios mažiausios: už šašlykų porciją tektų pakloti 14 litų, charčio sriuba – 10 litų, o dešrelė su kopūstais – 10 litų. Nors kiekvienas, vartodamas alkoholį rizikuoja savo sveikata, ilgiausios eilės nusidriekė prie pilstomo alaus, kurio bokalas stovėjo prie bene kiekvieno renginio dalyvio lėkštės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie norėjo pasilepinti desertais, tikrai rado iš ko rinktis. Stalai buvo nukrauti įvairiais pyragėliais, sausainiais, iš lydyto cukraus pagamintais saldainiais, įvairiais kitais kepiniais. Renginio dalyviai su malonumu pirko karamelizuotus riešutus. Žemės riešutų nedidelis indelis kainavo 5 litus, o štai už migdolus, sumaišytus su žemės riešutais, tektų sumokėti jau visus 10 litų. Taip pat dėmesio susilaukė jau tradicija tapusios spurgos, kurių kepimo mašinos stovėjo net keliose vietose.

Jaunimas, kuriems pabodo vaikštinėti po prekybvietes, traukė pasiklausyti įvairių žanrų muzikos koncertų. Čia gitara brazdino dainuojamosios poezijos atlikėjas Domantas Razauskas, pasirodymą surengė šokančių dainininkių grupė „Lady Sisters“. Didžiausi muzikiniai pasirodymai keturiose scenose prasidėjo 18 valandą ir tęsis beveik iki vidurnakčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų