REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministro Rimanto Žyliaus vadovaujama delegacija rugsėjo 1 - 9 dienomis su darbo vizitu lankysis Kinijoje. Ministras dalyvaus Kinijos tarptautinėje investicijų ir prekybos (CIFIT) parodoje, susitiks su Kinijos prekybos ministru, Šandongo provincijos bei Čingdao miesto vadovybe ir verslo atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito tikslas - stiprinti dvišalį bendradarbiavimą investicijų, turizmo ir kitose šalims svarbiose ekonomikos srityse. Ministras dalyvaus 16-osios tarptautinės Kinijos investicijų ir prekybos parodos (CIFIT) atidarymo ceremonijoje. Susitikimuose su verslo atstovais bus aptariamas dar neišnaudotas bendradarbiavimo tarp Kinijos ir Lietuvos potencialas ir galimybės skatinti investicinius ir prekybos ryšius tarp šalių.

REKLAMA

"Aiškiai suprantame, kad santykiai su Kinija reikalauja ilgalaikio ir nuoseklaus požiūrio. Kultūrų ypatumai lemia, kad negalime tikėtis užmegzti tvarų bendravimą tarp šalių per vienerius metus. Kinijoje itin svarbus tiek politinio, tiek asmeninio lygio įdirbis, tiesioginiai kontaktai. Lietuvos Vyriausybė jau kelerius metus nuosekliai investuoja į šiuos santykius ir pradedame matyti kai kuriuos rezultatus - Kinijos turistų srautų augimą, pirmąsias investicija iš Kinijos. Netrukus įvyksiantis Ministro Pirmininko vizitas dar vienas labai svarbus Lietuvos pastangas įtvirtinsiantis žingsnis," - Ūkio ministerijos pranešime cituojamas ministras R. Žylius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinei ekonomikai įveikiant krizės padarinius vienas svarbiausių augimo variklių bus Azija, kur Kinija vaidins ypatingą vaidmenį. Vizito metu Lietuva bus pristatoma Kinijos verslui kaip puiki vieta plėtoti veiklą Europoje. Svarbus vizito tikslas yra pristatyti Lietuvoje naujai įkurtas penkias laisvąsias ekonomines zonas ir pakviesti Kinijos įmones dalyvauti tarptautiniuose konkursuose šių laisvųjų ekonominių zonų valdytojams išrinkti.

"Azijos šalių ir Lietuvos santykiai pastaraisiais metais stiprėjo, tačiau vis dar lieka didelis neišnaudotas bendradarbiavimo potencialas. Lietuvai ir Kinijai bendradarbiauti vien prekybinių santykių neužtenka - Kinija yra laukiama ne tik kaip prekybos partnerė, bet ir kaip svarbi investuotoja", - pabrėžia R. Žylius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų