REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eduardas Areljanas Feliksas (Arellano-Felix), vienos įtakingiausių pasaulio narkotikų prekeivių grupuotės„Tijuana“ lyderis, buvo perduotas iš Meksikos Jungtinėms Valstijoms, šeštadienį praneša AFP. JAV valdžia kaltina E. Areljaną Feliksą reketu, pinigų plovimu ir narkotikų prekyba.

REKLAMA
REKLAMA

55-erių metų narkotikų baronas buvo sulaikytas Meksikos Tichuanos mieste, šiaurės vakarinėje Meksikos dalyje, dar 2008 m. spalį. 2010 metais buvo nutarta išduoti jį JAV, tačiau kurį laiką, kol buvo svarstomos apeliacijos, E. Areljanas Feliksas liko gimtinėje. Manoma, kad narkotikų magnatas stos prieš federalinį JAV teismą San Diege jau antradienį, pareiškė JAV teisingumo departamento atstovai.

REKLAMA

Kartelis „Tijuana“ buvo įkurtas Tichuanos mieste ir nuo praėjusio šimtmečio devintojo dešimtmečio jam vadovavo šeši broliai Areljanai Feliksai. Kai 2002 metais Bendžaminas Areljanas Feliksas (Benjamin Arellano-Felix) buvo sulaikytas, o jo brolis Ramonas (Ramon) žuvo per susišaudymą su policija, kartelio įtaka ėmė silpnėti. Eduardas Areljanas Feliksas, kitaip vadinamas „Daktaru“, pakeitė Bendžaminą ir ėmė vadovauti nusikalstamai organizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendžaminas Areljanas Feliksas buvo perduotas JAV 2011 m. balandį, o po metų jis buvo nuteistas 25 metams kalėti, taip pat jam buvo skirta 100 mln. dolerių bauda. Jungtinėse Valstijose laisvės atėmimo bausmę atlieka dar vienas brolis - Fransiskas Ksaveras Areljanas Feliksas (Francisco Javier Arellano-Felix).

Eltos vertėja Rita Vidugirienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų