REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasikeitę nuomonėmis specialiai sušauktame posėdyje, ketvirtadienio vakarą Kauno tarybos valdančiosios koalicijos nariai galop sutarė koalicijos negriauti. Posėdis vyko už uždarų durų.

REKLAMA
REKLAMA

„Posėdis buvo aktyvus, intesyvus, – diskutavome daugiau nei porą valandų. Ir visokių nuomonių pareikšta buvo, daug ką aptarėme, bet susitarėme dirbti kartu toliau. Suprantame, kad susitarti nėra lengva, bet reikia susitaikyti ne tiek politikų, kiek kauniečių labui ir jų neapvilti“, – penktadienio rytą naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA

ELTA primena, jog viešumon prasiveržę nesutarimai koalicijoje prasidėjo dėl „Kauno energijos“ valdybos pareikšto pritarimo leisti „Gazpromui“ parduoti šilumą kauniečiams gaminančios elektrinės akcijų paketą lietuvio verslininko registruotai užsienyje bendrovei. Valdyba paskubėjo nelaukdama akcininkų susirinkimo. Anot mero, ji nepaisė savivaldybės – „Kauno energijos“ steigėjos bei pagrindinės akcininkės – nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar mūsų koalicijos partneriai pritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos iniciatyvai kitos savaitės ketvirtadienį sušaukti neeilinį uždarą Kauno miesto tarybos posėdį. Uždaras jis bus todėl, kad visiems miesto savivaldybės politikams bus suteikta galimybė susipažinti su konfidencialia informacija – „Kauno energijos" valdybos priimtais dokumentais, susijusiais su elektrinės akcijų pardavimu. Kad tarybos nariai turėtų savo nuomonę.

Matome, kad dabar skleidžiama nepatikrinta informacija, pilna viešumoje interpretacijų įtikinėjant visuomenę, jog sutartys dėl akcijų pardavimo bus labai palankios miestiečiams. Analizavome situaciją su specialistais ir turim priešingą nuomonę: valdyba privalėjo, prieš duodama sutikimą, daugiau išsiderėti kauniečių labui. Deja, viskas padaryta taip, tarsi siekta maksimalios naudos ne šilumos vartotojams, bet būsimajam akcijų (elektrinės) savininkui“, – aiškino Kauno meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „Kauno energijos" atvejis negali būti kaip precedentas kitoms įmonių valdyboms nepaisyti steigėjos (savivaldybės) valios. Koalicijos partmeriai taip pat turėtų į tas nuostatas įsiklausyti.

„Koalicijos posėdyje kėlėm ir kitų savivaldybės įsteigtų įmonių problemas. Kalbėjom apie valdymo depolitizavimą. Nes matom, kad miestiečiams teikiamos paslaugos ne visada atitinka jų lūkesčius. Tad politikų laukia ir kitokios diskusijos, – ne vien apie šilumos ūkį“, – užsiminė A. Kupčinskas.

Ir dar jis pridūrė: jei po uždaro Kauno miesto tarybos posėdžio, kuriame žadama kalbėti ir apie „Kauno energijos„ stebėtojų tarybos (jai vadovauja Darbo partijos atstovas) sudėties bei kitokius pakeitimus, kai kurie koalicijos partneriai tebeliks įsitikinę, kad „nieko nenaudingo miestui neįvyko“, gali keistis pati koalicija.

Beveik metus be sukrėtimų dirbančią Kauno tarybos valdančiąją koaliciją sudaro penkios partinės frakcijos. Didžiausia jų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos – Kauno valdžioje turi 12 atstovų. „Jaunosios Lietuvos“ yra 4, Lietuvos liberalų ir centro sąjungos, Lietuvos socialdemokratų bei partijos Tvarka ir teisingumas atstovų yra po 3. Kauno taryboje iš viso – 41 politikas..Reikšmingi sprendimai priimami 21 iš jų balsavus „už“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų