REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokijo apygardos teismas penktadienį atmetė JAV korporacijos „Apple“ ieškinį Pietų Korėjos kompanijai „Samsung“ dėl patentų pažeidimo. „Samsung“ buvo kaltinama neteisėtai naudojusi svetimas technologijas aštuonių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokijo teismas pripažino „Apple“ pretenzijas nepagrįstomis.

Tačiau galutinis taškas dviejų korporacijų kovoje dėl Japonijos rinkos dar nededamas. Teisme buvo nagrinėjamas tik gana siauras aspektas, susijęs su muzikos bei kitų duomenų iš kompiuterio perdavimu į išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius. Šiuo metu dar svarstomos kitos „Apple“ pretenzijos bendrovei „Samsung“, taip pat ir kompanijos „Samsung“ pretenzijos JAV korporacijai. Šiuo metų abiejų kompanijų pretenzijos viena kitai svarstomos dešimtyje pasaulio šalių.

REKLAMA

Šį mėnesį JAV San Chosė teismas (Kalifornijos valstija), nagrinėjęs patentų ginčą tarp kompanijų „Samsung“ ir „Apple“, nustatė, kad Pietų Korėjos kompanija kopijavo technologijas, naudotas kuriant „iPhone“ ir „iPad“. Teismo sprendimu „Samsung“ turės sumokėti korporacijai „Apple“ 1,05 mlrd. JAV dolerių kompensaciją. Šiuo metu sprendžiama, ar bus uždrausta pardavinėti „Samsung“ išmaniuosius telefonus Junginėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp technologijų milžinių patentų karas vyksta jau ne pirmus metus. Pirmoji teismo ieškinį 2011 m. balandį padavė JAV korporacija, tuomet ji apkaltino „Samsung“ nukopijavus įrangos dizainą. Tuo tarpu „Samsung“ padavė keletą atsakomųjų ieškinių keliose šalyse, įskaitant JAV, Vokietiją ir Australiją.

„Samsung“ yra viena pagrindinių „Apple“ konkurenčių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų