REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV aeronautikos ir kosmoso agentūros (NASA) kosmoso teleskopas „Wise“ aptiko milijonus juodųjų skylių ir iki šiol neatrastas labai karštas galaktikas, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau šios juodosios skylės ir galaktikos nebuvo pastebėtos, nes jas užstoja kosmoso dulkių debesys. Teleskopas „Wise“ fiksuoja tokio ilgio šviesos bangas, kurios žmogui yra nematomos ir mokslininkams suteikė informacijos, kurios negalima gauti iš žmogui matomų šviesos bangų.

REKLAMA

Mokslininkai mano, kad naujai atrastos juodosios skylės padės daugiau sužinoti apie šių objektų atsiradimą. Teleskopu „Wise“ aptiktos juodosios skylės vėliau tiriamos kitu kosmoso teleskopu „Nustar“, kuriuo analizuojami juodųjų skylių išmetami ultravioletiniai spinduliai.

Teleskopu „Wise“ astronomai taip pat tiria labai karštas ir šviesias galaktikas, kurių iki šiol nebuvo pavykę aptikti. Tai ekstremaliomis sąlygomis susiformavusios galaktikos, kuriose daug dulkių. Mokslininkai teigia, kad tokios galaktikos yra labai retos ir gali suteikti naujų žinių apie juodųjų skylių ir žvaigždžių atsiradimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų