REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimt muzikinių albumų išleidusi grupė „Skamp“ po beveik 5 metus trukusios pertraukos grįžta su nauju kūriniu „Revolution“.

Dešimt muzikinių albumų išleidusi grupė „Skamp“ po beveik 5 metus trukusios pertraukos grįžta su nauju kūriniu „Revolution“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt dėl to, kad niekad nelindom į televiziją, kai kurie galėjo pagalvoti, jog skampų nebėra, tačiau mes neišsiskirstėme, tiesiog kurį laiką nieko nekūrėme“, – sako grupės narys, muzikos ir tekstų kūrėjas Viktoras Diawara.

REKLAMA

Po itin sėkmingo pasirodymo festivalyje „Karklė“, kurio lankytojai pirmieji išgirdo šviežutėlį „Revolution“, trijulė ryžosi savo naują kūrybą pristatyti visiems.

Po ilgos pertraukos – netikėtas skambesys

Galutinė singlo „Revolution“ versija buvo įrašinėjama šių metų pavasarį, tačiau kūrinys buvo brandinamas gerokai ilgiau.

„Šios dainos žodžius Erica parašė dar praeitais metais. Netrukus įraėme šios dainos reggae versiją, tačiau mums ji iki galo nepatiko“, – naujos „Skamp“ dainos istoriją pasakoja Vilius Alesius.

REKLAMA
REKLAMA

Viktoras Diawara priduria, kad daina atsirado dar tada, kai pasaulyje viena po kitos pradėjo kilti revoliucijos – Egipte, Sirijoje ir t.t. Galiausiai karinis perversmas įvyko ir jo gimtajame Malyje.

„Skamp“ visad buvo šiek tiek socialiai nusiteikusi grupė, tačiau apie viską, kas rimta, mes dažniausiai muzikos pagalba kalbėdavome su šypsena ir juokaudami. Šįkart apie rimtus dalykus pagaliau kalbame rimtai“, – šypsodamasis komentuoja V. Diawara.

Daina atspindi šių dienų situaciją pasaulyje. Be to, ištikimiausius „Skamp“ gerbėjus naujo singlo skambesys turėtų gerokai nustebinti, o jaunesnius sudominti: „Taip, galutinėje kūrinio versijoje jaučiama didžiulė dabar labai populiaraus muzikos žanro – dubstep – įtaka“, – priduria dainininkė Erica Jennings.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrybos poreikį užpildė nauja veikla

Per tuos metus, kai „Skamp“ nieko nekūrė, kiekvienas iš atlikėjų įsigijo papildomų veiklų. Be to, kiekvienam per šiuos 5 metus gimė vaikų.

Viktoras Diawara prieš tris metus pagyvino Vilniaus kultūrinį gyvenimą atidarydamas menų fabriką „Loftas“, o šiemet jis su savo komanda suorganizavo pirmąjį muzikos festivalį mieste „Loftas Fest" – su kempingu, trijų dienų bilietų ir pan.

„Taip, darbas su renginiais „Lofte“, pažintys su muzikantais ir prodiuseriais iš viso pasaulio padėjo man atrasti, kuriuo keliu judėti. Manau, šiuos kelis metus nieko nekūrėme būtent dėl to, kad neturėjome idėjos, nes daryti bet kaip mums neįdomu. Dabar turiu nemažai minčių, kurias noriu įgyvendinti", – sako V. Diawara.

REKLAMA

Daugiau nei prieš metus Erica Jennings su savo vyru Jurgiu Didžiuliu „pagimdė“ naują muzikinį projektą „The Ball & Chain“. Be to, Erica pradėjo mokytis muzikinio teatro meno Vilniaus kolegijoje.

Vilius Alesius atidarė aktyvaus laisvalaikio centrą po stogu pavadinimu „Kablys“: „Čia yra propoguojama gatvės kultūra, meninė ir klubinė veikla. Pagrindinėje salėje yra įrengtas riedlenčių parkas“, – trumpai savo ne muzikinę veiklą pristato Vilius Alesius.

Kalbos apie albumą

Paskutinį albumą „Kažką?!“ trijulė išleido 2008 m. Paklausti apie perspektyvą padirbėti ties vienuoliktuoju “Skamp" albumu, kompanija nedvejojo:

REKLAMA

„Gali būti, kad bus ir albumas. Tačiau kol kas norime kurti dainas ir jei iš to gims albumas – puiku“, – sako tekstų autorė ir dainininkė E. Jennings.

Apie galimo naujo „Skamp“ albumo idėją plačiau papasakojo Viktoras Diawara:

„Mūsų karjera prasidėjo nuo to, kad su mumis po dainą sutiko įrašyti daugybė tuo metu jau labai populiarų ir gerbiamų muzikantų – nuo Andriaus Mamontovo iki grupės „BIX“, „Airija“ ir t.t. Todėl dabar mes norime padaryti atvirkštinį variantą –mes norime įrašyti po dainą su mums naujomis, už mus gerokai jaunesnėmis grupėmis. O tokių tikrai yra daug, juk mes scenoje jau beveik 15 metų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau prie pirmojo singlo „Revolution“ prisidėjo gyvą elektroninę muziką kuriantys „Kick Punch Gang“ ir jauna kokybišką pop muziką atliekanti grupė „Artrace“ – tai du vaikinai, grojantys gitara ir violončele.

„Artrace“ – talenginga grupė, susipažinau su jais, be abejo, „Lofte“. Kai naujam „Skamp“ gabalui prireikė šviežio kraujo, paskambinau jiems ir pasiūliau prisijungti dabar. Jie nepabūgo ir atvažiavo į studiją“, – trumpai pirmosios muzikinės su jaunesniais muzikantais kolaboracijos istoriją pasakoja V. Diawara.

REKLAMA

Singlo premjera jau rytoj per „ZIP FM“

Visi norintys išgirsti pilną naujo „Skamp" kūrinio versiją galės tai padaryti rytoj, per radijo stotį „ZIP FM“ nuo 17.30 val.

„Pagaliau atėjo ta diena, kai pristatysime naują „Skamp“ dainą viešai. Kol kas ją girdėjo tik artimiausi draugai ir kolegos studijoje“, – džiaugiasi V. Diawara.

„Mums ir patiems savotiška revoliucija išleisti tokią dainą. „Skamp“ joje skamba kitaip“, – sako V. Alesius ir priduria, kad šiek tiek prieš premjerą jaudinasi.

„Aš labai džiaugiuosi, kad ir vėl galėsiu kurti su šiais dviem talentingais vyrais“, – pokalbį pabaigia E. Jennings.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų