REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie tai, kad mokyklos skambutis kasmet į klases sukviečia vis mažiau moksleivių, buvo pradėta kalbėti prieš keletą metų, o šiandien bet kokias diskusijas šia tema nustelbia reali statistika.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet į klases susirinks 371000 moksleivių, tai gerokai mažiau nei 2008 metais, tuomet moksleivių skaičius šalies mokyklose siekė 460104. Sumažėjo ir bendras šalies mokyklų skaičius: šiemet darbą pradės 1269 mokyklos, o 2008 metais šis skaičius siekė 1513.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kalbėdamas apie demografinę situaciją sakė: „Deja, liūdnos demografinės tendencijos, kuomet vis mažiau mokinių ateina į mokyklas, išlieka ir šiemet. Per pastarąjį laikotarpį mokyklų skaičius, palyginti su mokinių, mažėjo lėčiau. Žvelgiant į mokytojų skaičių, būtina pasakyti, kad šiais metais mokyklose dirbs apie tūkstantį mokytojų mažiau.“

750 karjeros mokytojų

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva šiemet bendrojo ugdymo įstaigose ir profesinėse mokyklose bus įdarbinta apie 200 karjeros mokytojų. Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus manymu, tikimasi, kad metų pabaigoje šių pedagogų skaičius sieks 750.

REKLAMA
REKLAMA

Šių mokytojų teikiamų konsultacijų tikslas – padėti mokiniams pažinti savo gebėjimus, praktiškai susipažinti su profesijomis ir planuoti karjerą.

Mokytojai, mokykloje dirbantys savo tiesioginį darbą, už profesionalias konsultavimo paslaugas taip pat gaus atlyginimą. Tai nemenka paspirtis – mažėja mokytojų turimas krūvis, nes krenta mokinių skaičius, be to, tai būtina pagalba jauniems žmonėms“, – prieš naujųjų mokslo metų pradžią surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sujungtos 7 profesinės mokyklos

Šiemet 79 šalies profesinio mokymo įstaigose mokslo metus pradės daugiau nei 46 tūkst. moksleivių. Tiesa, šiemet ir pačių profesinių mokyklų šalyje yra gerokai mažiau, nes per praėjusius metus septynios ugdymo įstaigos buvo sujungtos.

„Dalis profesinių mokyklų tampa viešosiomis įstaigomis, tad į jų valdymą įtraukiamos ir kitos organizacijos, tai leidžia profesinį mokymą dar labiau priartinti prie darbo rinkos. Jau atidaryti pirmieji modernūs technologijų centrai, planuojama, kad iki metų pabaigos jų bus penki, o visos šalyje jų skaičius turėtų siekti 42“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų