REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, daugiau nei 350 tūkst. litų įvairių mokesčių nuslėpimo, dokumentų klastojimo ir daugiau nei 2 mln. litų neteisėto praturtėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtų veikų padarymu kaltinimas trijų Klaipėdoje registruotų bendrovių savininkas A. K., o dokumentų klastojimu - V. K. ir L. M.

REKLAMA

FNTT tyrėjai atskleidė, kad kelerius metus trims uždarosioms akcinėms bendrovėms vadovavęs A. K. jų apskaitą tvarkė taip, kad į oficialią buhalteriją nebuvo įtraukiamos pajamos, gautos už striptizo bei erotinio masažo paslaugas.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad į trijų įmonių buhalterinę apskaitą galimai nebuvo įtraukta daugiau nei 500 tūkst. litų pajamų ir tokia pati suma išlaidų, išmokėtų kaip darbo užmokestis striptizą bei erotinius masažus atliekantiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad apgaulingai tvarkant buhalteriją ir neteisingai teikiant duomenis valstybės institucijoms nebuvo sumokėta daugiau kaip 350 tūkst. litų privalomų sumokėti mokesčių ir įmokų.

Atliekant tyrimą dėl juodosios buhalterijos šiose įmonėse kilo įtarimų, kad kaltinamojo A. K. patiriamos išlaidos viršija gaunamas oficialias pajamas ir jos galėtų būti gaunamos iš pajamų, neįtrauktų į įmonių buhalterinę apskaitą.

Tyrėjams, atliekantiems tyrimą dėl galimo A. K. neteisėto praturtėjimo, buvo pateikti paskolų sutartys ir vekseliai, neva pagrindžiantys daugiau nei dviejų milijonų litų gavimą iš įvairių fizinių asmenų. Įtariant, kad dalis tyrimui pateiktų dokumentų gali būti suklastoti, buvo atliktos asmenų, tariamai paskolinusių pinigus A. K., apklausos, kratos ir kiti procesiniai veiksmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atskleista, kad dalis kaltinamojo pateiktų pajamas pagrindžiančių dokumentų buvo suklastoti. Įtarimai dėl dokumentų klastojimo buvo pareikšti trims asmenims, dviem iš jų pripažinus savo kaltę, tyrimas baigtas, atleidžiant nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tęsiant tyrimą vėliau buvo pateiktos dvi paskolos sutartys, pagal kurias Jungtinėje Karalystėje registruota ribotos atsakomybės bendrovė trijų įmonių vadovui neva paskolino 450 tūkst. eurų. Įtarus, kad pateiktos paskolos sutartys gali būti suklastotos, buvo atliktos kratos minėtas sutartis surašiusio L. M. patalpose. Kratų metu rasti duomenys leidžia manyti, kad paskolos sutartys galėjo būti suklastotos, todėl L. M. pareikšti įtarimai dėl netikrų dokumentų pagaminimo.

REKLAMA

Nustatyta, kad trijų įmonių vadovas A. K. daugiau nei 2 mln. litų išlaidų negali pagrįsti teisėtomis pajamomis.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyrius ir apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pareiškė daugiau nei 350 tūkst. litų civilinius ieškinius kaltinamajam.

Padaryta žala ikiteisminio tyrimo metu atlyginta nebuvo.

Byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų