REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liko vos kelios dienos ir mokyklų skambučiai vėl sukvies moksleivius į klases, į auditorijas grįš ir aukštųjų mokyklų studentai. Šiais metais rugsėjo 1-oji bus šeštadienį, todėl Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) pačioms mokykloms pasiūlė pasirinkti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kokiais džiaugsmais ir rūpesčiais prasidės naujieji mokslo metai šalyje, rugpjūčio 30 dieną buvo aptarta Švietimo ir mokslo ministerijoje.

REKLAMA

Šiemet į klases susirinks 371000 moksleivių, tai gerokai mažiau nei 2008 metais, tuomet moksleivių skaičius šalies mokyklose siekė 460104. Sumažėjo ir bendras šalies mokyklų skaičius: šiemet darbą pradės 1269 mokyklos, o 2008 metais šis skaičius siekė 1513.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sakė: „Deja, liūdnos demografinės tendencijos, kuomet vis mažiau mokinių ateina į mokyklas išlieka ir šiemet. Per pastarąjį laikotarpį mokyklų skaičius, palyginti su mokinių, mažėjo lėčiau. Žvelgiant į mokytojų skaičius, būtina pasakyti, kad apie tūkstantį mokytojų šių metų mokyklose dirbs mažiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Ministras neneigė, kad pedagogų nedarbo problema aktuali, tačiau patikino, kad praėjusiais mokslo metais šalies mokyklose dirbo daugiau nei tūkstantis mokytojų, kurie buvo sulaukę 65 metų amžiaus.

„Skaičius tūkstantis – orientacinis ir praktikų bus įvairių. Kiekviena mokykla priims savus sprendimus, nebus taip, kad visais atvejais tai bus pensinio amžiaus mokytojų, bet ten , kur yra galimybė išeiti į užtarnautą poilsį, reiktų ją įvertinti“, – sakė ministras ir pridūrė, kad yra net keli tūkstančiai mokytojų, kuriems jau per šešiasdešimt.

Kalbėdamas apie mokykloms skirtą finansavimą ministras pabrėžė, kad šie mokslo metai yra beprecedentis pavyzdys, mat renovacijai skirtos sumos buvo itin didelės. „Šiuo metu mokyklų renovavimo fronte pasiektas toks rodiklis, kad daugiau nei pusė mokyklų renovuotos, įsibėgėjusi ir mokyklų stadionų renovacijos programa“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų