REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos vyriausybė taip nori, kad kompanijos įdarbintų jaunus žmones, jog yra pasirengusi padengti didžiąją dalį jų atlyginimų, praneša AP.

Prancūzijos vyriausybė taip nori, kad kompanijos įdarbintų jaunus žmones, jog yra pasirengusi padengti didžiąją dalį jų atlyginimų, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Francois Hollande'as ministrų kabinetui trečiadienį sakė, kad nori paskelbti karą prieš nedarbą, ir pristatė planą, pagal kurį vyriausybė padengtų didžiąją dalį dešimčių tūkstančių jaunų žmonių, įdarbintų kitais metais, atlyginimų išlaidas.

REKLAMA

Nedarbo lygis Prancūzijoje siekia 10 proc., tačiau nedarbo lygis tarp jaunų žmonių (iki 25 metų) yra išaugęs iki beveik 23 proc. Su dideliu jaunimo nedarbu kovoja daugybė Europos šalių: Ispanijoje jis siekia daugiau nei 52 proc., Italijoje – 34 proc.

Europos darbdaviai nenoriai priima jaunus žmones, nes dėl varžančių darbo įstatymų kompanijoms sunku darbuotojus atleisti. Be to, Prancūzijoje jauni asmenys paprastai turi atlikti keletą praktikų skirtingose kompanijose, kad gautų viso etato darbą arba gali tikėtis tik trumpalaikių darbo sutarčių.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nedaug šalių jaunimo nedarbo problemą imasi spręsti kaip Prancūzija. Italijos ir Ispanijos vyriausybės pasiūlė kuklias mokesčių lengvatas kompanijoms, kurios samdo į darbo rinką tik įsiliejančius asmenis, tačiau didžiausią dėmesį jos sutelkė į esmines darbo rinkos reformas ir tikisi, kad jos padės pašalinti pagrindines problemų priežastis.

Pagal naująjį Prancūzijos vyriausybės planą, kompanijos, kurios samdo 16-25 metų asmenį, turės mokėti tik 25 proc. atlyginimo. Vyriausybė kitąmet tikisi sudaryti 100 tūkst. tokių „sutarčių ateičiai“ ir dar 50 tūkst. 2014 metais. Vyriausybė pažadėjo savo atlyginimo dalį mokėti trejus metus.

Vyriausybė pirmenybę teiks jaunimui iš neturtingų rajonų ar kaimo vietovių, kurios dėl augančio nedarbo nukentėjo labiausiai. Pirmenybė taip pat bus teikiama tam tikriems sektoriams, tokiems kaip medicinos ir skaitmeninių ar ekologiškų technologijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų