REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visai priartėjus vienai gražiausių rudens švenčiųrugsėjo pirmajai, moksleiviams emocijas kelia naujų įspūdžių laukimas, o štai tėveliams dėl šventėsgalvos skausmas: kaip suruošti, kaip nuteikti,  na ir žinomakaip aprengti.

Jau visai priartėjus vienai gražiausių rudens švenčiųrugsėjo pirmajai, moksleiviams emocijas kelia naujų įspūdžių laukimas, o štai tėveliams dėl šventėsgalvos skausmas: kaip suruošti, kaip nuteikti,  na ir žinomakaip aprengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas ryškiausių naujosios kartos Lietuvos dizainerių  – Robertas Kalinkinas sutiko pasidalinti savo patarimais apie rugsėjo pirmosios stilių bei aprangą.

REKLAMA

„Aš siūlyčiau laikytis tokio klasicistinio požiūrio – prisiminti peteliškes, kaklaraiščius, tačiau tėvų neraginčiau labai smarkiai puošti savo vaikų, nes jie mokykloje ir klasėje turi tam tikrą statusą ir reiktų palikti vaikams teisę patiems apsispręsti kaip jiems rengtis ir atrodyti.

Vakar pats buvau liudininkas tokio elgesio, kai mama savo penktokui sūnui parduotuvėje grūste grūdo juodus lakuotus aladino batus ir tada supratau, kad monstrai ne patys užauga, o mes juos užauginam“, – savo mintimis dalijosi R. Kalinkinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai puikus pavyzdys, kai  tėvai vaikams bando įpiršti savo kažkokias aprangos idėjas, bet aš tikrai patarčiau nepersistengti, bet pasipuošti – aišku, kad reikia“,  – įsitikinęs jis.

Nemirštanti klasika

Pašnekovas teigė, kad klasikiniai drabužių deriniai niekada neišeina iš mados, o tokiai šventei, kaip rugsėjo pirmoji, netgi itin tinka, todėl siūlo puoštis paprastai ir „neišsišokinėti“.

„Švarkas, balti marškinukai, pateliškė ar kaklaraištis – labai gražu, klasikiniai kostiuminiai batai – irgi, tačiau nereikia jų bandyti derinti prie džinsų arba prie laisvo tipažo kelnių, kažkodėl tėvai dažnai apie tai pamiršta. Jauno amžiaus mergaitėms – pradinių klasių – siūlyčiau atgaivinti sovietinę klasiką – kaspinus, iš tikrųjų labai gražus akcentas, nors šiais laikais vargu ar kur bepamatysime – kažkodėl žmonės juos pamiršę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizaineris be kaspinų taip pat siūlo atsiminti dar vieną, seniau itin madingą drabužį – sarafaną: „Taip pat patarčiau prisiminti sarafanus. Jie labai puošia mergaites ir jauno amžiaus merginas iki penkiolikos metų, vyresnėms tikrai nesiūlau. Žinoma, ir sijonų nereikėtų pamiršti – bet kokiu atveju reikia išvengti kelnių.

Sijonai gali būti įvairūs:  jeigu leidžia figūra – pažemintu liemeniu, jeigu ne – tada reikėtų rinktis aukštu. Derinti prie marškinių, akcentas gali būti peteliškė, petnešos. Nereikėtų bėgti ir nuo Chanel įtakos – tokiai progai tikrai tinka klasikinis juoda–balta derinys, tikrai su juo neprašausit. Tokie deriniai tikrai gražiai atrodo, todėl reikėtų atsižvelgti į 20-ųjų madas“, – įsitikinęs R. Kalinkinas.

REKLAMA

Tėvų aprangai svarbiausiatvarkingumas

Rugsėjo pirmąją tėvai dažniausiai labiau jaudinasi negu vaikai, ir, pagauti emocijų, ima ryškiai puoštis ir dabintis. Dažnai moksleiviams netgi būna nejauku dėl itin išsipusčiusių tėvų, arba atvirkščiai – dėl itin kukliai atrodančių. Tėvams dizaineris pataria pasipuošti, bet neperspausti, o svarbiausia, anot jo, – tiesiog tvarkinga išvaizda.

„Aš pats pamenu mokykloj labai norėjau, kad mano tėvas ateitų į mano rugsėjo pirmąją su kostiumu, man tada tai atrodė labai svarbu, bet dabar manau, kad savo sūnaus palydėti su kostiumu pats neičiau. Manau, kad tėvai vis dėlto turi pasipuošti – tam, kad vaikui būtų drąsiau ir jaukiau. Svarbiausia – tvarkingumas, jis turi būti visada – ar važiuojama iškylauti, ar į kokią nors šventę“, – akcentavo R. Kalinkinas.

REKLAMA

Paklausus, ar verta kreiptis į stilistus dėl šventinės vaikų aprangos, kad šie suformuotų įvaizdį ir stilingus drabužius, pašnekovas turėjo aiškų nusistatymą, kad vaikams tokių paslaugų tikrai nereikia ir Lietuvoje tendencijos, kai dėl vaikų stiliaus kreipiamasi pas specialistus, labai nežymios.

„Manau, kad tokios tendencijos neturi būti apskritai. Žinau keletą dizainerių, kurie specializuojasi ties tėvų ir vaikų apranga šventėms bei įvairiems renginiams, tačiau aš asmeniškai manau, kad vaikas nėra tas objektas, kurį reikėtų kažkaip ypatingai puošti. Vaikai patys iš savęs yra neklaužados, todėl turi laisvai jaustis, nereikia jų spausti į kažkokius rėmus, kol jie maži. Suaugusiems kitaip – jiems reikia įsitvirtinti visuomenėje, turėti tam tikrą įvaizdį, todėl stilius bei apranga tampa labai svarbiu akcentu – darbui, autoritetui pasiekti“, – įsitikinęs R. Kalinkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų