REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė, kad reikia kurti Administracinių teisės pažeidimų registrą ir perduoti baudų už administracinius teisės pažeidimus administravimą Valstybinei mokesčių inspekcijai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot vidaus reikalų ministro Artūro Meliano, tai leistų lengviau išieškoti baudas iš pažeidėjų, o vengiantiems jas mokėti būtų galima taikyti papildomas sankcijas. Jo teigimu, tokia tvarka galioja daugelyje  ES valstybių.

REKLAMA

„Žmogus, nesumokėjęs baudos, pavyzdžiui, negali gauti kažkokios veiklos licencijos arba jam negrąžinamos mokesčių permokos, ar kitais būdais jo galimybės yra ribojamos, jeigu jis skolingas valstybei. Mes norime, kad viskas, kas yra pažeista, būtų fiksuojama ir visi tai galėtų matyti“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Melianas.

Tačiau papildomos sankcijos, ministro teigimu, būtų jau kitas žingsnis. A. Meliano teigimu, šiuo metu siekiama sukurti vieningą informavimo apie asmeniui paskirtas baudas už administracinius teisės pažeidimus ir jų mokėjimo terminus sistemą, kuri leistų pažeidėjus tinkamai ir laiku informuoti apie jiems paskirtas baudas už administracinius teisės pažeidimus bei suteikti kitą su padarytu administraciniu teisės pažeidimu susijusią informaciją. „Tai sudarys sąlygas žmonėms jaustis saugiai, o  pažeidėjai turės mažiau galimybių išvengti atsakomybės“, – teigė A. Melianas.

Ministro teigimu, toks registras jau pradėtas kurti, o darbai finansuojami iš europinių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų