REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė yra priėmusi sprendimą įsigyti sraigtasparnius paieškos ir gelbėjimo darbams ir tai bus padaryta, trečiadienį po vyriausybės posėdžio žurnalistams patvirtino ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Priimtas nutarimas, kad tai bus finansuojama iš ES lėšų – tų lėšų, kurios yra nepanaudojamos kitose programose“, – teigė jis.

REKLAMA

Tačiau premjeras tvirtina, kad daugiabučių renovavimo programa dėl to esą nenukentės. „Tiek, kiek bus daugiabučių namų renovacijos projektų, tiek bus finansuojama“, – sakė A. Kubilius.

Anot jo, reikia perskaičiuoti įvairiuose ES finansuojamuose projektuose naudojamus pinigus, pasižiūrėti, ar jie tikrai bus panaudoti iki 2013metų pabaigos, ir panaudoti kitur, nes nepanaudotus reikėtų grąžinti.

„Mes visą laiką peržiūrime programas, jeigu matome, kad tose programose dėl kažkokių priežasčių projektai nėra įgyvendinami, tokiu atveju tuos pinigus perkeliame kitiems projektams“, – aiškino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš esminių priežasčių, dėl kurių buksuoja daugiabučių renovavimo programa  kai kurie specialistai įvardina nepatrauklias valstybės paramos sąlygas bei pernelyg didelius finansinius įsipareigojimus gyventojams

Tačiau A.Kubilius pareiškė nesiejantis sraigtasparnių įsigijimo ir daugiabučių renovavimo klausimų. Neužsiminė ir apie tai, kad viena iš galimybių paspartinti renovavimo procesą bei panaudoti daugiau ES lėšų – paramos didinimas.  Jis taip pat  neatsakė, ar dalis pinigų, numatytų daugiabučių renovavimo programai, bus panaudoti sraigtasparniams pirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų