REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalo „Autocar“ skaitytojai geriausiu visų laikų britišku automobiliu išrinko „Mini“, rašo „The Daily Telegraph“. Nors Didžiojoje Britanijoje gaminama daug naujesnių, greitesnių ir brangesnių automobilių, autentiškasis „Mini“ nuskynė apklausos laurus ir aplenkė tokius automobilius kaip „Range Rover“, „Jaguar E-type“, „Land Rover“ ir kitus.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinome, kad „Mini“ turėjo daug trūkumų ir niekada nebuvo pelningas, tačiau su šiuo automobiliu perrašėme taisykles ir jis turėjo didesnę įtaką Britanijos automobilių pramonei nei bet kuris kitas automobilis“, - komentuodamas „Mini“ pergalę sakė „Autocar“ redaktorius Styvas Kroplis (Steve Cropley).

REKLAMA

Prognozuojama, kad iki 2015 metų automobilių gamyba Didžiojoje Britanijoje turėtų pasiekti rekordinį lygį. Šiuo metu daugiausia automobilių Britanijoje buvo pagaminta 1972-aisiais - 1,92 mln.

Pernai Britanijoje pagaminta 1,34 mln. automobilių, iš kurių daugiau nei 80 proc. buvo eksportuoti. Gamybos mastas auga, nes vis daugiau užsienio automobilių gamintojų investuoja į gamybos pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų