REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų Ugandoje esančioje Kagadi ligoninėje vienas žmogus, ar tai iš didelės desperacijos, ar tai dėl per didelio pasitikėjimo, atliko pavojingą „žygdarbį“ – iš vieno paciento pavogė mobilų telefoną, kuris buvo infekcinėje palatoje. Pacientui buvo diagnozuota Ebola viruso sukelta karštinė (kaip žinia, ši liga yra labai pavojinga žmogaus gyvybei), praneša resursas Globalpost.

REKLAMA
REKLAMA

Ebola viruso protrūkiai Ugandoje įvyksta laikas nuo laiko, pasirodo, jog ir šio paciento nepavyko išgelbėti ir šis mirė. Tačiau prieš mirtį jis pranešė ligoninės saugumo tarnybai, jog iš jo pavogė mobilų telefoną, tuo tarpu ligoninės personalas kreipėsi į policiją. Pastarieji atliko tyrimą ir susekė įtariamąjį – 40-metį vyrą, kuris pavogtu telefonu jau buvo spėjęs paskambinti ne vienam savo draugui. Tačiau kai policija surado įtariamąjį, jam jau pasireiškė Ebola viruso sukeltos karštinės simptomai, todėl žmogeliui vėl teko apsilankyti ligoninėje, tačiau jau kaip pacientui.

REKLAMA

Pastarąją ligą sukeliantis virusas laikomas vienu iš pavojingiausių pasaulyje, užkrėstieji dažnai miršta baisia mirtimi, su didžiausiais skausmais ir kraujosruvomis. Ugandos prezidentas jau ne kartą buvo kreipęsis į savo šalies piliečius, ragindamas vengti fizinio kontakto, tame tarpe ir rankų paspaudimo, atsitiktinio sekso, o taip pat savarankiškai neorganizuoti laidojimo ceremonijų. Šios priemonės turėtų sulėtinti ligos plitimą šioje Afrikos šalyje. Panašu, jog po šio įvykio prezidentui reikėtų papildyti rekomenduojamų „Ko reikėtų nedaryti“ sąrašą.

K. Pušalotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų