REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės tėvas Saulius Meilutis antradienį išvyko į Angliją. Po septynių dienų į šią šalį iškeliaus ir Londono olimpiados didvyrė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai rengiausi kelionei, iš draugų išgirdau, kad štai dabar Plimute galėsiu pailsėti. Bet ir tenai lauks malonus siurprizas – girdėjau, kad Plimutas, kuriame Rūta treniruojasi, rengiasi iškilmingai sutikti olimpinę čempionę ir jos trenerį Jonathaną Ruddą.  Tiksliau nieko nežinau. Spaudoje skaičiau, kad miesto savivaldybė ten kažką darys“, - sakė S. Meilutis.

REKLAMA

Rūta Meilutytė, kuri per atostogas Lietuvoje namuose mažai ir tebuvo, paantrino: „Žinoma, būtų  labai smagu. Kai atvažiavau gyventi ir treniruotis į Plimutą, žmonės mane labai gražiai sutiko. Norėčiau jiems dabar padėkoti, ilgiau pabendrauti“.

Ar tikėjaisi sulaukti tokio didelio dėmesio Lietuvoje, ar tai tavęs neglumino?

Nelabai nustebau, nors kažkiek ir buvo keista. Teko susitaikyti su tuo dėmesiu, man tikrai buvo labai malonu. Kiekvieną dieną sulaukdavau daug įvairiausių pakvietimų, parašiau daugybę autografų, prisifotografavau.

REKLAMA
REKLAMA

Visam gyvenimui atmintyje išliks nuostabios sutiktuvės Vilniaus Rotušės aikštėje,  apdovanojimas Prezidentūroje, pabendravimas su šalies vadove Dalia Grybauskaite, visos mano šeimos pakvietimas papietauti kartu su prezidentu Valdu Adamkumi, mano vardo medelio sodinimas Kaune, daug kitų dalykų. Tikrai viskas buvo nepakartojama.

Nepavargai po tokios gausybės sveikinimų, sutikimų, pagerbimų?

Kažkiek visa tai vargino, bet reikėjo atiduoti duoklę gimtinei. Aš labai džiaugiuosi ir esu laiminga, kad Lietuvos žmonės mane taip palaiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar neišpuikai, neužrietei nosies?

Labai tikiuosi, kad ne. Tačiau šiaip jau to reikėtų klausti mano draugų, su kuriais kartu mokiausi, lankau baseiną. Jų pati klausiau, jie man sakė, lyg ir ne (šypsosi ...).

Ar per susitikimus gavai daug dovanų?

Žmonės padovanodavo įvairių smulkmenų, žinoma, gavau daug gėlių.

Dabar, kai esi tokia populiari, nepasislėpsi. Žmonės tave matė  netgi Molėtuose. Ką  ten veikei?

Su šeima porai dienai buvome išvykę pailsėti. Gyvenome pas draugus sodyboje, smagiai praleidome laiką, pasimaudėme ežere.

REKLAMA

Ar per atostogas iš savo trenerio Jonathano Ruddo sulaukei skambučių, gavai nurodymų?

Ne, treneris mane paliko ramybėje, kad gerai pailsėčiau, laikinai užmirščiau baseiną, atsigaučiau po sunkių kovų.

Savo prakaitu užsidirbai gerą premiją. Tikriausiai dosniai apdalinsi visus – ir močiutę, ir tėvelį, ir brolius...

O ką aš palikau tėčiui ir močiutei? Kol kas nieko. Tikrai reikės pagražinti mūsų namą  Šilainiuose. O kai dėl BMW mašinos, tai dar nenusprendėme, kas ja važinės. Kai rankose bus jos rakčiukai, tada viskas ir paaiškės.

REKLAMA

Kai kurie Lietuvos dizaineriai spaudoje gyrėsi, kad tave norėtų  gražiai, madingai aprengti. Ar jie ištęsėjo savo žodį?

Labai gaila, bet iš jų pusės nesulaukiau jokio atsako, jokio telefono skambučio.

Tad sakyk, ką Lietuvoje gražaus nusipirkai ir vešiesi į Angliją?

Nieko, tiktai gražų rankinuką, kurio man reikėjo.

Ar Lietuvoje sulaukei bendraamžių  pasiūlymų pasikeisti telefonais, adresais?

Kas be ko, atsirado daug naujų draugų, kurie nori su manimi draugauti. Tačiau į artimesnes draugystes su vaikinais kol kas nesileidžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gal pasikeitei adresais ir su Jonu Valančiūnu, su kuriuo nusifotografavai Londono olimpiniame kaimelyje?

Ne. (šypsosi ...). Kai Lietuvos krepšininkai po rungtynių grįžo į olimpinį kaimelį, prie Jono priėjau ir paklausiau, ar negalėčiau su juo nusifotografuoti. Jis man atsakė, kad, Rūta, dabar tavęs, olimpinės čempionės, aš turėčiau klausti, ar galiu aš su tavimi nusifotografuoti.

Ar per atostogas liko laiko pasportuoti?

Ne, net baseine neplaukiojau. Pasimankštindavau tiktai su draugaus žaisdama kieme. Smagiai laiką leidau ir su savo keturkoju draugu, kurį man padovanojo močiutė. Jau ir vardą jam sugalvojome – Vėtra. Šuo – labai graži dovana, gyvūnėlius labai myliu, Vėtros tikrai pasiilgsiu Plimute.

REKLAMA

Būsi viena iš pretendenčių  tapti geriausia 2012 m. Lietuvos sportininke. Kaip galvoji, ar laimėsi dar vieną titulą?

Nežinau, Lietuvoje yra ir daugiau talentingų sportininkų, kurie daug ką pasiekė ir nusipelno to titulo. Manau, kad kiekvienam būtų smagu tapti geriausiu Lietuvos metų sportininku.

Kada prasidės tavo mokslai?

Rugsėjo 3 d. Lietuvoje visą laiką labai smagu būti, o kai reikia išvažiuoti – nepaprastai liūdna. Tas mėnuo man labai greitai prabėgo, rodos, tiki vakar sugrįžau  namus, o jau reikia išvažiuoti. Tačiau jau pasiilgau baseino, darbo jame.

Kokios artimiausios varžybos tavęs lauks?

Tiksliai negaliu pasakyti, su treneriu apie tai dar nekalbėjau. Norėčiau dalyvauti Europos čempionate.

Kada vėl pasirodysi Lietuvoje?

Tėtis sakė, kad grįšime į namus švęsti Šv. Kalėdų.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų