REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vestminsterio rūmai, kuriuose yra įsikūrę abeji Jungtinės Karalystės parlamento rūmai, gali būti uždaryti penkerius metus truksiančiai rekonstrukcijai, kuri mokesčių mokėtojams kainuos 3 mlrd. svarų sterlingų, skelbia Didžiosios Britanijos šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai gali būti priversti persikelti į kitą vietą. Tai būtų pirmas Bendruomenių ir Lordų Rūmų iškeldinimas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

REKLAMA

Bendruomenių Rūmų atstovai anksčiau yra perspėję, kad istorinis pastatas sėda, jame yra elektros problemų, yra padidėjusi gaisro riziką, teka vamzdžiai, o pastate yra pilna asbesto. Kalbama, kad net vandens šildytuvai, kurie veikia nuo karo laikų, gali bet kuriuo metu sprogti.

Tačiau, kaip teigiama, daugiausia bėdų kelia šalia parlamento pamatų kursuojantys metropoliteno traukiniai ir šalia įrenginėjamos požeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Dėl tų pačių priežasčių garsusis Laikrodžio bokštas (Big Ben) pakrypo tiek, kad turistams tai akivaizdžiai matosi. Taip pat ėmė skilinėti Vestminsterio rūmų sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Visos šios problemos net paskatino siūlymus apskritai parduoti rūmus ir persikelti į naujai pastatytą pastatą, kuris iždui kainuotų 500 mln. svarų sterlingų.

Speciali Bendruomenės Rūmų komisija jau paprašė parlamento narių pateikti pasiūlymų dėl pastato išgelbėjimo. Jau pasiūlyta pastatyti naują parlamentą, laikinai išsikelti rekonstrukcijos laikotarpiui arba ir toliau čia posėdžiauti, tačiau ateinančius kelis dešimtmečius vasaromis atlikti remonto darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų