REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš didžiosios politikos trauktis nusprendę Seimo vicepirmininkai Česlovas Juršėnas ir Česlovas Vytautas Stankevičius tautos atstovybę paliks ne tuščiomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau išeitinės kompensacijos jiems, kaip ir į kitos kadencijos Seimą neišrinktiems dabartiniams parlamentarams, veikiausiai bus išmokėtos dalimis, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Seimo statutas numato, kad pasibaigus kadencijai parlamentarui išmokama tiek vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo darbas Seime. Ši suma turi būti ne mažesnė kaip dviejų ir ne didesnė kaip šešių vidutinių mėnesinių parlamentaro atlyginimų dydžio. Visų kadencijų Seime dirbusiam socialdemokratui Č. Juršėnui turės būti išmokėta šešių, konservatoriui Č.V.Stankevičiui - keturių mėnesinių atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija.

Seimo pirmininko pavaduotojų pareiginė alga siekia 7985 litus neatskaičius mokesčių. Jiems taip pat mokamas priedas už stažą valstybės tarnyboje. Anot Seimo vicepirmininko Č.Juršėno, jo alga į rankas yra kiek daugiau nei 7 tūkst. litų. Tad ilgamečio parlamentaro išeitinė kompensacija turėtų sudaryti daugiau kaip 42 tūkst. litų atskaičius mokesčius. Trečią kadenciją Seime dirbantis Č.V.Stankevičius dienraščiui sakė, kad jo atlyginimas, atskaičius mokesčius, siekia apie 7 tūkst. litų. Į šios kadencijos parlamentą Č.V.Stankevičius buvo išrinktas po aštuonerių metų pertraukos, todėl jam priklausys keturių vidutinių atlyginimų dydžio išeitinė išmoka - apie 28 tūkst. litų į rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų