REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara baigėsi, tačiau ją galima pratęsti keliaujat į vietas, kur šilta ištisus metus. Siūlome keletą variantų kelionėms, kur galima pabėgti nuo šalčio, rašo gazeta.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Dominikos Respublika

Dominykos Respublika (nuotr. Shutterstock.com)Dominykos Respublika (nuotr. Shutterstock.com)

Dominikos Respublika yra turbūt populiariausia atostogų vieta Karibų salose, garsėjantis įspūdingais paplūdimiais su baltu smėliu ir palmėmis. Geriausia į šią vietą vykti nuo lapkričio iki balandžio, nes nuo gegužės iki rugsėjo čia būna lietingasis sezonas, nors jis netrunka ilgai, bet lyja tikrai intensyviai.

REKLAMA

Tailandas

Tailandas (nuotr. Shutterstock.com)Tailandas (nuotr. Shutterstock.com)

Tailande yra įdomių lankytinų vietų, skanus maistas ir rojaus vardo verti paplūdimiai. Nuo lapkričio iki vasario, kai pas mus šalta ir nyku, pats laikas keliauti į Tailandą. Tuo metu ten maloniai šilta ir mažiau drėgna. Šilčiausias metų laikas yra prieš lietingąjį sezoną – kovą, balandį ir gegužę. Nuo birželio iki spalio Tailande – musonų sezonas.

Šri Lanka

Šri Lanka (nuotr. Shutterstock.com)Šri Lanka (nuotr. Shutterstock.com)

Šri Lanka – poilsiautojų rojus ištisus metus, saloje nuolat karšta ir saulėta. Geriausias laikas aplankyti vakarines ir pietines pakrantes yra nuo gruodžio iki kovo. Nuo gegužės iki rugsėjo Šri Lankoje lietaus sezonas, o tai geriausias laikas tyrinėti rytinę pakrantėje. Indijos vandenyne vandens temperatūra ištisus metus yra maždaug 26 C°  laipsniai. Čia galite surasti daug įdomių atrakcijų: nuo jodinėjimo drambliais iki SPA procedūrų.

REKLAMA
REKLAMA

Zanzibaras

Zanzibaras (nuotr. Shutterstock.com)Zanzibaras (nuotr. Shutterstock.com)

Afrikoje esantis Zanzibaras yra tikras atogrąžų rojus. Zanzibaro klimatas yra karštas ir labai drėgnas. Dieną oro temperatūra dažnai pasiekia 35 C°, o vidutinė metinė vandens temperatūra nenukrenta žemiau 25 C°. Viena pagrindinių pramogų saloje – nardymas. Povandeninis pasaulis yra neįprastai gražus. Viešint Zanzibare būtina pasimėgauti jūros gėrybių patiekalais.

Seišeliai

Seišeliai (nuotr. Shutterstock.com)Seišeliai (nuotr. Shutterstock.com)

Tie, kurie nenori išsiskirti su karščiu ir saule, nenusivils apsilankę Seišeliuose. Vietoj lietaus užtvindytų gatvių, čia turėsite galimybę pamatyti vieną gražiausių paplūdimių visame pasaulyje – Anse Source d'Argent Le Digue saloje. Ten visiškai skaidrus vanduo, smėlis smulkus kaip milteliai. Geriausias laikas ilsėtis Seišelių salose yra nuo balandžio pabaigos iki lapkričio vidurio. Lietaus sezonas yra nuo gruodžio iki vasario pabaigos. Tuo metu būna drėgna, tvanku ir mažiau saulės spindulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sardinija

Sardinija (nuotr. Shutterstock.com)Sardinija (nuotr. Shutterstock.com)

Sardinija yra šilčiausias vieta Italijoje. Salos klimatui būdingas švelnios žiemos, o vasaros karštos ir sausos.Vidutinis saulėtų dienų skaičius per metus siekia 300. Sicilija kartais vadinama miniatiūriniu žemynu, nes be gražių paplūdimių esama vaizdingų kalnų ir tarpeklių, upių ir ežerų, krioklių ir urvų. Ruduo Sardinijoje yra gražus ir šiltas, o žiemą temperatūra retai nukrenta žemiau 15 C°.

Rodas

Rodo sala (nuotr. Shutterstock.com)Rodo sala (nuotr. Shutterstock.com)

Šioje Graikijos saloje yra rekordiškai saulėta – daugiau nei 270 dienų per metus, o lyja labai retai. Ruduo Rodo saloje yra gražus ir karštas, o žiemą taip pat šilta.

REKLAMA

Maldyvai

Maldyvai (nuotr. Shutterstock.com)Maldyvai (nuotr. Shutterstock.com)

Maldyvai – rojus žemėje, tai puiki vieta tiems, kurie mėgsta maudytis, nardyti, užsiiminėti burlenčių sportu, plaukioti ar tiesiog tinginiauti paplūdimyje. Maldyvuose galima atostogauti ištisus metus, nes oro ir vandens temperatūros beveik nesikeičia. Dar geriau praleisti atostogas Maldyvuose tarp sausio ir balandžio, kai yra mažiausiai kritulių.

Meksika

Meksika (nuotr. Shutterstock.com)Meksika (nuotr. Shutterstock.com)

Meksikoje be lankytinų ir įdomių kultūros vietų galima rasti daug saulėtų bei nuostabių paplūdimių. Karštasis lietingasis sezonas Meksikoje tęsiasi nuo gegužės iki spalio. Geriausias laikas keliauti į Meksiką lapkričio, gruodžio, kovo, balandžio mėnesiais, tuo metu ten vis dar karšta, bet sausa.

REKLAMA

Maljorka

Maljorka (nuotr. Shutterstock.com)Maljorka (nuotr. Shutterstock.com)

Maljorka yra didžiausia ir šilčiausia Balearų salyno sala. Ji yra subtropinio klimato zonoje, todėl vasaros čia sausos ir karštos, o žiemos – malonios bei švelnios. Gruodį oro temperatūra apie 15  C°, o rugsėjo ir spalio mėnesiais – apie 28 º C.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų