REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalonijos, antro didžiausio Ispanijos regiono pagal gyventojų skaičių, administracija nusprendė kreiptis dėl finansinės paramos į centrinę vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos regioninės vyriausybė išgyvena likvidumo sunkumų dėl susikaupusių nemažų skolų. Pirmasis regionas, kuris kreipėsi paramos į Madridą, buvo Valensija.

REKLAMA

Ispanijos regionams parama bus skiriama iš specialiojo 18 mlrd. eurų fondo, įsteigto 2012 m. liepą.

Antradienį Ispanijos nacionalinis statistikos institutas paskelbė galutinius Ispanijos BVP duomenis.

Ispanijos ekonomika per antrąjį ketvirtį ir vėl susitraukė. Balandžio-birželio mėnesiais, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) susitraukė 0,4 proc. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, šalies BVP sumažėjo 1,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos BVP smunka jau trečiąjį ketvirtį iš eilės. Per pirmąjį ketvirtį, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, BVP smuko 0,3 proc.; lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu - 0,4 proc. Ketvirtąjį 2011 m. ketvirtį Ispanijos BVP taip pat susitraukė 0,3 proc. Iki tol pirmuosius tris 2011 m. ketvirčius Ispanijos ekonomika augo.

Kaip jau skelbta, Ispanijai prireiks 62 iš 100 mlrd. eurų sumos, kurią skyrė Europos Sąjunga (ES) bankų sistemai rekapitalizuoti. Apie tai pirmadienį pranešė Ispanijos ekonomikos ministras Luisas de Gindosas (Luis de Guindos) Birželį konsultacinės bendrovės „Oliver Wyman“ ir „Rolan Berger“, atlikusios pirmąjį šalies bankų sistemos auditą, pranešė, kad Ispanijos bankams prireiks 62 mlrd. eurų papildomo kapitalo.

Trims didžiausiems Ispanijos bankams - „Banco Santander“, BBVA ir „Caixabank“ - neprireiks papildomo kapitalo injekcijų netgi blogiausio scenarijaus atveju, teigiama ataskaitoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų